Muş’ta şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları düzenlendi

Muş’ta şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları düzenlendi

Van Spor 24.12.2023 10:16:57 0
Muş’ta şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları düzenlendi
Tarih: 24.12.2023 10:16 Güncelleme: 24.12.2023 10:16
Türkiye Muay thai Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu, Bulanık Kaymakamlığı ve Bulanık Belediyesi tarafından şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları gerçekleştirildi.
Bulanık Spor Salonunda düzenlenen müsabaka, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından Türkiye, İran ve Azerbaycan’dan müsabakalara katılan 110 sporcu, şehitler anısına ringde kazanmak için mücadele etti.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Vali Yardımcısı Hasan Taş, hain ve bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Hiçbir bölücü terör örgütünün emellerine ulaşmayacağına vurgu yapan Taş, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacak ve payidar kalacaktır. Derin üzüntü içerisindeyiz. Türkiye, Azerbaycan ve İranlı 110 sporcu Bulanık ilçesine getiren kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Kaymakamımız, belediye başkan vekilliğini de yapıyor. Bu tür kültürel faaliyetlerle ilçemiz büyük bir ivme kazandı" dedi.
Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak ise amaçlarının muay thai sporunu Bulanık ilçesine tanıtmak olduğunu söyledi. Türkiye, Azerbaycan ve İranlı sporcuları Bulanık’ta buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ocak, "Bulanık’ta ilk defa düzenlenen bu organizasyonu burada yaşatmak bizim için gurur meselesi. Çocuklarımızı sporla buluşturma ve teşviki anlamında bizlerde gurur duyuyoruz. Bulanık’ta bu ilk oluyor. Bu gecenin yaşanmasında emeği geçen Muay Thai Federasyonu Milli Takım Koordinatörü Ömer Uğur’a teşekkür ediyorum. Bizlerde bu faaliyetleri Bulanıklara yaşatmaya devam edeceğiz. Dün Hakkari’de şehit olan ve tüm şehitlerin adına bu geceyi düzenliyoruz. Buruk bir gece yaşıyoruz ama şehitlerimizi de buradan yad ettiğimiz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Muay Thai Federasyonu Milli Takım Koordinatörü Ömer Uğur da, bundan sonra Doğu Anadolu Bölgesinin değişik il ve ilçelerinde bu müsabakayı düzenleyeceklerini belirterek, "Sporcular burada mücadelelerini gösterdi. Gülen taraf Türkiye olacak. Bu yıl Cumhuriyet’in yüzüncü yılı olduğu için anlamlıydı. Bizde bu müsabakaları Bulanık’ta ve Türkiye’de şehitlerin anısına düzenledik. Profesyonel olarak 2016 yılından bu yana müsabakaları düzenliyoruz. 110 sporcu katıldı. Şampiyona tüm şehitlerimize ithafen yapılıyor. 55 yabancıya karşı 55 Türk sporcu burada müsabaka yaptı" diye konuştu.
Müsabakaların ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ