Muş’ta şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları düzenlendi

Muş’ta şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları düzenlendi

Van Spor 24.12.2023 10:16:57 0
Muş’ta şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları düzenlendi
Tarih: 24.12.2023 10:16 Güncelleme: 24.12.2023 10:16
Türkiye Muay thai Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Yürütme Kurulu, Bulanık Kaymakamlığı ve Bulanık Belediyesi tarafından şehitler anısına Uluslararası Muay Thai Müsabakaları gerçekleştirildi.
Bulanık Spor Salonunda düzenlenen müsabaka, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından Türkiye, İran ve Azerbaycan’dan müsabakalara katılan 110 sporcu, şehitler anısına ringde kazanmak için mücadele etti.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Vali Yardımcısı Hasan Taş, hain ve bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Hiçbir bölücü terör örgütünün emellerine ulaşmayacağına vurgu yapan Taş, "Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacak ve payidar kalacaktır. Derin üzüntü içerisindeyiz. Türkiye, Azerbaycan ve İranlı 110 sporcu Bulanık ilçesine getiren kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Kaymakamımız, belediye başkan vekilliğini de yapıyor. Bu tür kültürel faaliyetlerle ilçemiz büyük bir ivme kazandı" dedi.
Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak ise amaçlarının muay thai sporunu Bulanık ilçesine tanıtmak olduğunu söyledi. Türkiye, Azerbaycan ve İranlı sporcuları Bulanık’ta buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ocak, "Bulanık’ta ilk defa düzenlenen bu organizasyonu burada yaşatmak bizim için gurur meselesi. Çocuklarımızı sporla buluşturma ve teşviki anlamında bizlerde gurur duyuyoruz. Bulanık’ta bu ilk oluyor. Bu gecenin yaşanmasında emeği geçen Muay Thai Federasyonu Milli Takım Koordinatörü Ömer Uğur’a teşekkür ediyorum. Bizlerde bu faaliyetleri Bulanıklara yaşatmaya devam edeceğiz. Dün Hakkari’de şehit olan ve tüm şehitlerin adına bu geceyi düzenliyoruz. Buruk bir gece yaşıyoruz ama şehitlerimizi de buradan yad ettiğimiz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.
Muay Thai Federasyonu Milli Takım Koordinatörü Ömer Uğur da, bundan sonra Doğu Anadolu Bölgesinin değişik il ve ilçelerinde bu müsabakayı düzenleyeceklerini belirterek, "Sporcular burada mücadelelerini gösterdi. Gülen taraf Türkiye olacak. Bu yıl Cumhuriyet’in yüzüncü yılı olduğu için anlamlıydı. Bizde bu müsabakaları Bulanık’ta ve Türkiye’de şehitlerin anısına düzenledik. Profesyonel olarak 2016 yılından bu yana müsabakaları düzenliyoruz. 110 sporcu katıldı. Şampiyona tüm şehitlerimize ithafen yapılıyor. 55 yabancıya karşı 55 Türk sporcu burada müsabaka yaptı" diye konuştu.
Müsabakaların ardından Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak, organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ