Muş’ta sahnelenen "Arşın Mal Alan Opereti" büyük beğeni topladı

Muş’ta sahnelenen "Arşın Mal Alan Opereti" büyük beğeni topladı

Kültür Sanat 24.03.2024 10:19:47 0
Muş’ta sahnelenen
Tarih: 24.03.2024 10:19 Güncelleme: 24.03.2024 10:19
Muş’ta sahnelenen Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacıbeyli’nin eseri "Arşın Mal Alan Opereti" büyük beğeni topladı.

Muş’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün repertuvarında yer alan Üzeyir Hacıbeyli’nin ünlü eseri "Arşın Mal Alan Opereti" sahnelendi. Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacıbeyli’nin bu değerli eseri, Muş’un kültürel zenginliğine ve sanat hayatına önemli bir katkı sunarak seyircileri mest etti.

Muş Valiliği koordinesinde kente gelen Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü sanatçılarının "1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelediği "Arşın Mal Alan Opereti" izleyiciler tarafından tam not aldı.
Muş Valisi Avni Çakır, gerçekleşen etkinlik sonrasında yaptığı konuşmada, Muş’un kültür ve sanat alanındaki duyarlılığını vurguladı. Bu tür etkinliklerinin Muş’un sosyal ve kültürel dokusunu zenginleştirmeye devam edeceğini belirten Vali Çakır, “Muş’un kültür ve sanat anlamında ne kadar hassas olduğunu bu gece gördük. Daha önceki tiyatro ve müzik gösterilerinde olduğu gibi salon muhteşemdi. Sanatçılarımızla biraz sohbet ettik. Onlar da Muş halkının bu anlamdaki ilgisinden çok aşırı memnun olduklarını söylüyorlar. Harika bir geceydi. Bundan sonra da Muş’un kültür ve sanat hayatına bu etkinliklerle renk katmaya, tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, mesleklerini en iyi şekilde icra etmek ve sanatı tanıtmak amacıyla çalıştıklarını vurguladı. Sağtürk, mükemmel bir ekibe sahip olduklarını belirterek, "En iyi seçilmiş sanatçılarımız teknik ekibimizle birlikte bu işi yürütmeye çalışıyoruz. En büyük görevimiz sanatı tanıtmak, sevdirmek yaymak. Muhtemel ki Muş’ta da birçok gittiğimiz şehir gibi hayatında belki de ilk kez bir opera seyredecek seyircimiz de vardı. İlk kez seyredecek seyircimizin hassasiyetlerini, onların beğenisini alabilmek adına eser seçimlerinde dikkat etmek gerekiyor. Benim mutluluğum şu açıkçası. Hem seyircimizin teveccühü hem de tüm devlet kademesinin yanımızda olmuş olması, çok değerliydi" ifadelerini kullandı.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Volkan Kıran da opereti, Muşlularla bu akşam buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Sultan Alparslan’ın şehri laleler diyarı muş’ta olmaktan çok mutluyuz. Muşlu kardeşlerimiz bu akşam bizi yalnız bırakmadılar. Gerçekten bugün çok güzel bir akşam yaşadık. Unutulmaz bir akşam yaşadık. Bizi bugün dakikalarca ayakta alkışlayan kıymetli kardeşlerimizin karşısına başka eserlerle de gelebilme imkânı buluruz” şeklinde konuştu.
Operetiyi, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Vali Yardımcıları Tahir Yılmaz, Cihat Abukan, Mustafa Batuhan Alpboğa, öğrenci ve vatandaşlar izledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ