Muş’ta sağlık çalışanlarına ilk korona virüs aşısı uygulandı

Sağlık Bakanlığının Çin’den sipariş ettiği korona virüs aşısı, Muş’ta sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Sağlık 14.01.2021 12:14:26 0
Muş’ta sağlık çalışanlarına ilk korona virüs aşısı uygulandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2021 12:14

Sağlık Bakanlığının Çin’den sipariş ettiği korona virüs aşısı, Muş’ta sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Muş Devlet Hastanesinde oluşturulan aşı odalarında, sağlık çalışanları aşı olmaya başladı. Kentte ilk aşı İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu’na, ardından da sağlık çalışanlarına uygulandı.

Aşının ardından açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, tüm illerde olduğu gibi Muş’ta da aşı yapılmaya başlandığını ve kentteki ilk aşıyı kendisinin olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığının Muş’a gönderdiği aşıların ilkinin sağlık personellerine uygulanacağını ifade eden Dr. Türkoğlu, “Bugün itibariyle personelimiz tarafından oldukça büyük bir ilgi var. İnşallah kısa zamanda tamamlayıp, ikinci aşamada 65 yaş üstü hastalarımıza uygulamaya başlayacağız. Yaklaşık 4 bin sağlık personelimiz var. Sağlık personellerimiz bulundukları, görev yaptıkları sağlık tesisinde aşı olabilecekler. 28 gün sonra kendilerine bilgilendirme mesajı gelmektedir. Günü geldiğinde ikinci dozu da yine aynı sağlık tesislerinde olabilmekteler. Hastanemizde aşı için şu anda aktif 12 oda var. Yeterli sayıda aşımız var. Bugün itibariyle de uygulamaya başladık. İlk olarak biz yaptık. Aşının her hangi bir korkulacak yanı söz konusu değil. Şu anda ne kadar çok aşılama oranını yakalarsak, ülke olarak bu hastalık illetinden kolay bir şekilde sıyrılırız. Tüm halkımızın buna uyum sağlamasını istiyoruz” dedi.

Aşı yaptıran sağlık çalışanı Hakan Bulut ise korona virüs servisinde çalıştığını kaydederek, “Öncelikle Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Sağlık çalışanları olarak ilk etapta bundan faydalanmak onur verici. Bu aşıyı herkese önereceğim. Az önce aşımı oldum. Mutluyum. Bütün bireylerin aşıyı yaptırmasını öneriyorum. Herhangi bir yan etkisi yok” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ