Muş’ta "mobil göç noktası aracı" hizmete girdi

Muş’ta "mobil göç noktası aracı" hizmete girdi

Asayiş 14.06.2024 20:31:28 0
Muş’ta
Tarih: 14.06.2024 20:31
Muş’ta düzensiz göçmenlerin tespit edilmesi ve işlemlerinin hızlandırılması amacıyla "mobil göç noktası aracı" hizmet vermeye başladı.
Son teknoloji ile donatılmış mobil araç, göçmenlerin ivedilikle tespit edilmesi, kimlik bilgilerinin alınması ve gerekli işlemlerin yapılması için kullanılacak.
Muş İstasyon Caddesi’ndeki mobil aracı inceleyen Muş Valisi Avni Çakır, İl Göç İdaresi Müdürü Murat Atilla’dan bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Vali Çakır, mobil aracın şehrin en işlek caddesinde olduğunu belirterek, "Bu aracımız kollu personelimizle ilimizdeki yabancı misafirlerimize hizmet vermekte. Burada çok seri bir şekilde yabancıların bilgileri parkan izinden kontrol edilmekte. Yabancı uyruklu ile ilgili tüm belgeler kısa bir süre içerisinde bu mobil araçta ulaşmakta. Bu araç sayesinde hem kolluk personelimiz hem de göç personelimizin bu anlamda işleri kolaylaşmakta. Araç haftanın üç günü İstasyon Caddesi’nde diğer iki gün ise ilimizdeki polis ve jandarma kontrol noktalarında olacak. Yılbaşından bu yana Muş’ta 74 yabancı usulsüz bir şekilde ilimize ikamet ettiği tespit edilmişti. Bunlar geri gönderme merkezine teslim edildi. Mobil aracımız devreye girdikten sonra şu ana kadar 9 yabancıyla alakalı olumsuzluk tespiti yapıldı. Bu 9 yabancı sınır dışı edilmek için işlemleri gerçekleştirildi" dedi.
Ziyaretinde Vali Çakır’a Vali Yardımcısı Mustafa Batuhan Alpboğa da eşlik etti.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem