Muş’ta meşaleli gençlik yürüyüşü düzenlendi

Muş’ta meşaleli gençlik yürüyüşü düzenlendi

Genel 16.05.2025 22:59:38 0
Muş’ta meşaleli gençlik yürüyüşü düzenlendi
Tarih: 16.05.2025 22:59 Güncelleme: 16.05.2025 22:59
Muş’ta, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında "Meşaleli Gençlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Muş Valiliği koordinesinde düzenlenen etkinlikte yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Muş İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yürüyüş, bu yıl "Aile Yılı" ve "Sağlık İçin Yürüyoruz" mottosuyla gerçekleştirildi.
Yürüyüş öncesinde, Muş Valiliği önünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa" kampanyası kapsamında bir ölçüm noktası kuruldu. Vali Avni Çakır da standı ziyaret ederek boy ve kilo ölçümünü yaptırdı.
Meşaleler ve bayraklarla donatılan yürüyüşte katılımcılar, İstasyon Caddesi boyunca yürüyerek Millet Bahçesi önüne kadar ilerledi. Coşkulu kalabalık, hem bayramı kutladı hem de sağlıklı yaşama dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" ilan edildiğini ifade eden Vali Çakır, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde başlattığı ’İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının olduğunu söyledi. Vali Çakır, "Güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Birinci etkinliğimiz sağlıklı yaşamla alakalıydı. Şu ana kadar da yaklaşık 80 bin öğrencimizi taradık. Onların boy kilo indekslerine göre yani kilo fazlalıkları var mı yok onları tespit ettik. Sağlıklı yaşam noktasında gerekli sağlık merkezlerimize yönlendirmeler yapıldı. Bugün de burada sembolik olarak halkımıza bu etkinliği tanıtmak amacıyla bir ölçüm noktası oluştıurduk. Burada boy ve kilomuza baktırdık. Alışveriş merkezlerinde, bankalarda, otogarlarda, havaalanımızda ve dediğim gibi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu noktalarda vatandaşlarımızın oy kilolarını ölçerek onlara tavsiyelerde bulunacaklar. Tüm vatandaşlarımızı bu kampanyamıza davet ediyorum. Bu ölçümlerimiz tamamen ücretsiz. Ayrıca burada benimde 10 kilo fazlam çıktı. Bu kampanyayı herkesin katılmasını istiyorum. Ayrıca yine ikinci etkinliğimiz "Aile Yılı" ve 19 Mayıs Gençlik yürüyüşümüz. Coşkulu bir kalabalık var. Bugün güzel bir yürüyüşle hem Aile Yılı hem de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşümüzü hep beraber kutladık" dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Mehteran ekibinin gösterisiyle etkinlik sona erdi.
Yürüyüşe, Muş Valisi Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Vali yardımcıları Cihat Abukan, Tahir Yılmaz ve Mustafa Batuhan Alpboğa, kurum amirleri, sporcular, gençler ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ