Muş’ta “Mahalle Ligi Projesi” ile gençler spora teşvik ediliyor

Muş’ta “Mahalle Ligi Projesi” ile gençler spora teşvik ediliyor

Eğitim 5.02.2023 10:45:13 0
Muş’ta “Mahalle Ligi Projesi” ile gençler spora teşvik ediliyor
Tarih: 05.02.2023 10:45 Güncelleme: 05.02.2023 10:45
Muş’ta Spor Toto Teşkilat Başkanlığının desteğiyle 14-17 yaş arası gençlere yönelik “Mahalle Ligi Projesi” başlatılıyor.
Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 14-17 yaş aralığındaki kız ve erkek gençlerin başvuru yapabileceği “Mahalle Ligi Projesi” başlıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, 51 şehirde eş zamanlı olarak projenin hayata geçirileceğini belirterek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 2023 yılı içerisinde 14-17 yaş arasındaki kız ve erkek bireylerin basketbol, badminton ve voleybol spor faaliyetlerine teşvik edilmesi, spor kapasitesi yüksek olan gençlerin tespiti ve kaybolmaya yüz tutmuş mahalle kültürünün yeniden canlandırılması amacıyla böyle bir proje hayata geçirildi. Bizde müdürlük olarak gençlerimizi ve çocuklarımızı bu organizasyona katılmaları için davet ediyoruz” dedi.
Müdür Taşdemir, “Mahalle Ligi Projesi”nde en önemli yardımcılarının muhtarlar olduğuna dikkat çekerek, “Bakanlığımızın başlatmış olduğu proje ile mahalle kültürünü yeniden canlandırmak ve özelikle dezavantajlı çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak istiyoruz. Bir zamanlar sokak oyunları ve mahalle dostlukları çocukların gelişiminde ve eğitiminde güvenli alanlar olmuşlarsa da artık değişen modern dünyada bu önem ve hassasiyet yaşanmıyor. Bizler de ‘Mahalle Ligi’ni hayata geçirerek çocuklarımızın gelişimine ve eğitimine katkıda bulunmak istedik. Çocuklarımızın kendilerini rahatça ifade edebilecekleri, meşgale edinebilecekleri ve gelişimine yön verebilecekleri desteğe ihtiyaçları var. Bu da sporla giderilebiliyor. Bu projede en önemli yardımcılarımız mahalle muhtarları olacaktır. Muhtarlarımız koordinesinde kurulacak olan badminton, basketbol ve voleybol takımları ile çocuk ve gençlerimizi sporla tanıştıracağız. Allah’ın izni ile bakanlığımız tarafından bir güzel proje daha hayata geçiriliyor. ‘Mahalle Ligi’ projesi çerçevesinde gençlerimizi basketbol, badminton ve voleybol branşlarıyla buluşturacağız. Böylelikle gençler arasında iletişim, empati, güven ve sosyalleşme bilinci de arttırılacak. Bunların yanı sıra proje çerçevesinde mahalle kültürü de yeniden canlanmış olacak. Mevsim şartları nedeniyle projeye ilk olarak salon sporları ile başladık. Önümüzdeki bahar mevsiminde ise yine mahalleler arası futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Mahallelerimizin bu projeye ilgi göstereceklerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ