Muş’ta geleneksel atlı sporlara ilgi artıyor

Muş’ta geleneksel atlı sporlara ilgi artıyor

Van Spor 29.07.2025 18:15:31 0
Muş’ta geleneksel atlı sporlara ilgi artıyor
Tarih: 29.07.2025 18:15 Güncelleme: 29.07.2025 18:15
Muş’ta son yıllarda geleneksel atlı sporlara olan ilgi dikkat çekici düzeyde artış gösterdi. Özellikle safari ve rahvan binicilik, gençler başta olmak üzere birçok kesimin yoğun ilgisini çekiyor.
Genç Adımlar Derneği ve 1071 Atlı Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, farklı meslek gruplarından yaklaşık 50 kişi bir araya geldi. Katılımcılar, hem ata binme deneyimi yaşadı hem de anın tadını çıkardı.
Etkinlikte konuşan organizatör Bilal Koç, geleneksel sporlara olan ilginin artmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, bu tür faaliyetlerin bölgedeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada etkili olduğuna dikkat çekti. Koç, "Bugün burada Genç Adımlar Derneği ve 1071 Atlı Spor Kulübü olarak düzenlediğimiz etkinliği başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Atalarımızın izinden giderek binicilik kültürünü yaşatmak, paylaşmak ve geleceğe taşımak adına bir araya geldik. Katılımınız, desteğiniz ve coşkunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.
Atlı sporların kültürel mirasın önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak bu tür organizasyonların sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini ifade Doktor Sevil Bayramzade, "Bir yıl oldu Muş’a geleli. Bu süreçte Genç Adımlar Derneği ile tanıştım ve hepsini çok sevdim. Her hafta fırsat buldukça birlikte etkinlikler düzenliyoruz. Bu günde at binme organizasyonuna da katıldık. Muş’u ve burada yaşadıklarımı asla unutmayacağım" ifadelerini kullandı.
Genç Adımlar Derneği üyelerinden Betül Çiçek ise, "1071 Aktif Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlediğimiz bu anlamlı etkinliği, 50 kişilik üye ve gönüllümüzle birlikte gerçekleştirdik. Her yaş grubundan katılımcıyla doğayla ve atlarla iç içe geçen bu gün, bizlere unutulmaz hatıralar ve güçlü bir dayanışma ruhu kazandırdı. Bu organizasyona katkı sunan herkese teşekkür ederiz. Özellikle bizleri içtenlikle ağırlayan ve destekleriyle yanımızda olan işletme sahibi Cahit Bilene gönülden teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

Galatasaray, Bodo/Glimt'i rahat geçti


Van Spor

Vanspor PFDK’ya Sevk Edildi: Taraftarın Tezahüratı Cezaya Neden Oldu


Van Spor

Galatasaray evinde Bodo/Glimt ile karşılaşacak


Van Spor

Galatasaray Sahaya Galibiyet İçin Çıkıyor: Bodo/Glimt Maçı Kadrosu Netleşti


Van Spor

Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Elazığ Belediyespor boksörü Elif Naz, milli takım kampında


Van Spor

Malatyalı hakemler Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek


Van Spor

Gürkan Sönmez; "Hareketsiz yaşam, gençliğin en büyük tehdidi"


Van Spor

Bakan Bak, Malatya’da Şampiyonlar Kupası maçını izledi


Van Spor

Bakan Bak: "Gençler için yatırımlarımıza devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ