Muş’ta geleneksel atlı sporlara ilgi artıyor

Muş’ta geleneksel atlı sporlara ilgi artıyor

Van Spor 29.07.2025 18:15:31 0
Muş’ta geleneksel atlı sporlara ilgi artıyor
Tarih: 29.07.2025 18:15 Güncelleme: 29.07.2025 18:15
Muş’ta son yıllarda geleneksel atlı sporlara olan ilgi dikkat çekici düzeyde artış gösterdi. Özellikle safari ve rahvan binicilik, gençler başta olmak üzere birçok kesimin yoğun ilgisini çekiyor.
Genç Adımlar Derneği ve 1071 Atlı Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, farklı meslek gruplarından yaklaşık 50 kişi bir araya geldi. Katılımcılar, hem ata binme deneyimi yaşadı hem de anın tadını çıkardı.
Etkinlikte konuşan organizatör Bilal Koç, geleneksel sporlara olan ilginin artmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, bu tür faaliyetlerin bölgedeki gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada etkili olduğuna dikkat çekti. Koç, "Bugün burada Genç Adımlar Derneği ve 1071 Atlı Spor Kulübü olarak düzenlediğimiz etkinliği başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Atalarımızın izinden giderek binicilik kültürünü yaşatmak, paylaşmak ve geleceğe taşımak adına bir araya geldik. Katılımınız, desteğiniz ve coşkunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.
Atlı sporların kültürel mirasın önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak bu tür organizasyonların sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini ifade Doktor Sevil Bayramzade, "Bir yıl oldu Muş’a geleli. Bu süreçte Genç Adımlar Derneği ile tanıştım ve hepsini çok sevdim. Her hafta fırsat buldukça birlikte etkinlikler düzenliyoruz. Bu günde at binme organizasyonuna da katıldık. Muş’u ve burada yaşadıklarımı asla unutmayacağım" ifadelerini kullandı.
Genç Adımlar Derneği üyelerinden Betül Çiçek ise, "1071 Aktif Spor Kulübü iş birliğiyle düzenlediğimiz bu anlamlı etkinliği, 50 kişilik üye ve gönüllümüzle birlikte gerçekleştirdik. Her yaş grubundan katılımcıyla doğayla ve atlarla iç içe geçen bu gün, bizlere unutulmaz hatıralar ve güçlü bir dayanışma ruhu kazandırdı. Bu organizasyona katkı sunan herkese teşekkür ederiz. Özellikle bizleri içtenlikle ağırlayan ve destekleriyle yanımızda olan işletme sahibi Cahit Bilene gönülden teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ