Muş’ta doğaseverler sonbaharın renkleri arasında yürüyüş yaptı

Muş’ta doğaseverler sonbaharın renkleri arasında yürüyüş yaptı

Genel 27.10.2025 14:08:26 0
Muş’ta doğaseverler sonbaharın renkleri arasında yürüyüş yaptı
Tarih: 27.10.2025 14:08 Güncelleme: 27.10.2025 14:08
Genç Adımlar Derneği üyeleri, sonbaharın eşsiz güzelliklerini keşfetmek ve kentin doğal dokusunu tanıtmak amacıyla Bağlar bölgesinde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Muş’ta faaliyet gösteren Genç Adımlar Derneği üyeleri, sonbaharın doğaya kattığı renk cümbüşünü keşfetmek, doğayla iç içe vakit geçirmek ve kentin doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla Bağlar Bölgesi’nde doğa yürüyüşü düzenledi. Her hafta kentin farklı bölgelerinde yürüyüş etkinlikleri gerçekleştiren dernek üyeleri, bu kez sonbaharın en canlı tonlarını barındıran Bağlar bölgesinde bir araya geldi. Sarı, kırmızı, turuncu ve kahverenginin iç içe geçtiği ağaçlar arasında yürüyen doğaseverler, hem spor yapmanın hem de doğanın sunduğu görsel şölenin tadını çıkardı.
Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüşe öğrencilerden öğretmenlere, esnaftan serbest meslek sahiplerine kadar farklı meslek gruplarından 35 kişi katıldı. Yaklaşık 8 kilometrelik parkurda yürüyen katılımcılar, zaman zaman molalar vererek çevredeki manzaranın keyfini çıkardı. Doğayla baş başa kalmanın huzurunu yaşayan katılımcılar, yürüyüş boyunca sık sık fotoğraf çekerek rengarenk ağaçların oluşturduğu tabloyu ölümsüzleştirdi.
Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Sedat Özcan, bugünkü rotalarının Bağlar bölgesi olduğunu ifade ederek, "Sonbahar temalı bir yürüyüş oldu. Ağaçlar rengarenk, inanılmaz manzaralar var. Sonbaharın güzelliklerini 35 kişilik ekibimizle adımladık. Hepsi için çok farklı bir deneyim oldu. Arkadaşlarımızın enerjisi çok yüksek. Etkinliklerimiz yaklaşık 20 ile 50 arasında katılımcıdan oluşuyor. Kentin tarihi, kültürel ve güzelliklerini keşfetmek için etkinlikler düzenliyoruz. Bağlar Bölgesi’nde bir etkinlik düzenledik, harika manzaralar var. Ağaçlar rengarenk doğadayız. Aramızda çeşitli meslek gruplarından katılımcılar var, öğrenciler var, esnaf var, serbest meslekten kişiler var. Bu da etkinliklerimize renk katıyor" dedi.
Doğa yürüyüşüne katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden doğasever Dilan Sinecem, "Bir yazar olarak kelimelerimle bu çağrıyı büyütmek istiyorum. Sonbaharın güzel renkleriyle bir aradayız. Sizleri de yürüyüşlere davet ediyoruz. Doğa her zaman ilham kaynağım olmuştur. Bu defa sadece yazarak değil içinde gezerek, renklerle iç içe olarak bu yürüyüşle bütünleştim. Daha çok ilham alacağımı düşünerek bu etkinliğe katıldım" şeklinde konuştu.
Amaçlarının insanlara doğayı sevdirmek olduğunu belirten dernek üyesi Emrah Akar ise "Temel amacımız insanlara doğayı sevdirmek ve gençleri olumsuz durumlardan kurtarıp doğa ile iç içe barışık bir hale getirmektir. Burada öncelikle Genç Adımlar Derneği Başkanı Sedat Özcan’a çok teşekkür ederim. Bu bilinci bize kazandırdığı için. Herkesi doğada yürüyüş yapmaya bekliyorum. Belki en büyük bir mutluluk küçük bir yürüyüştedir" ifadelerini kullandı.
Genç Adımlar Derneği’nin etkinliklerinde yer aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Veysel Kılavuz da, "Genç Adımlar Derneği, doğayı tanımada bize öncülük ediyor. Doğanın renkleriyle bizi buluşturdukları için onlara çok teşekkür ediyoruz. Geliş amacımız sadece bir yürüyüş değil, tamamıyla bir doğayla bütünleşmek, bir etkinlik içerisinde bulunmaktır" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ