Muş’ta diksiyon ve spikerlik kursuna yoğun ilgi

Muş’ta diksiyon ve spikerlik kursuna yoğun ilgi

Eğitim 29.11.2025 10:09:27 0
Muş’ta diksiyon ve spikerlik kursuna yoğun ilgi
Tarih: 29.11.2025 10:09 Güncelleme: 29.11.2025 10:09
Muş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nde açılan diksiyon, spikerlik ve sunuculuk kursu gençlerden yoğun ilgi gördü.
Usta öğretici Aysu Köysu tarafından verilen yüz yüze eğitime 30 kursiyer katılırken, 80 saatlik modülden oluşan eğitim programında Türkçenin doğru telaffuzu, harflerin çıkış yerleri ve diyafram kullanımı öğretiliyor.
Kurs boyunca diyafram nefesi, dil ve kalem çalışmaları ile tekerleme uygulamaları yapan kursiyerler, doğru ve etkili konuşma becerisi kazanmayı hedefliyor. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek ve bu belge hem iş hayatına hem de kişisel gelişime önemli katkı sağlayacak. Kursiyerler, eğitimlerin günlük yaşamdaki iletişimlerine olumlu yansımasından memnun.
Usta öğretici Aysu Köysu, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Gençlik Merkezi’nde yürüttüğü diksiyon, spikerlik ve sunuculuk kurslarında iki haftalık bir eğitim programı uyguladığını belirterek, "İki haftalık süren bu kurslarda ses eğitimi, diyafram eğitimi, çift dudak tembelliği ve dudak tembelliği çalışmalarının yanı sıra özgüven, dik duruş ve güzel konuşma eğitimleri de veriyorum. Dik duruş, özgüven ve ses eğitimi bu kursların en önemli aşamalarını oluşturuyor. Özellikle ses eğitimi büyük önem taşıyor; çünkü ses olmadan harfleri doğru telaffuz etmek ve kelimeleri doğru bir şekilde çıkarmak mümkün değildir. Bu nedenle eğitime ses eğitimiyle başlıyor, diyafram çalışmalarına ağırlık veriyorum. Diyafram eğitiminden sonra hem pratik hem teorik uygulamalarla süreci sürdürüyorum" dedi.
Kursun Halk Eğitim Merkezi çatısı altında açılması sayesinde katılımcılara sertifika verildiğini söyleyen usta öğretici Köysu, "Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs açtığımız için kursiyerlere sertifika veriyorum. e-Devlet üzerinden "sertifikalarım" alanına girildiğinde, e-Yaygın sisteminde bu sertifikalar görünmektedir. Böylece herhangi bir kuruma başvurduklarında sunabilecekleri resmi bir sertifika edinmiş oluyorlar. En önemlisi ise doğru nefes almayı ve güzel konuşmayı öğrenmeleri" ifadelerini kullandı.
Diksiyon eğitimine başlamadan önce kendini tam olarak ifade edemediğini belirten kursiyerlerden Rumeysa Göller, "Özgüven konusunda bazı eksiklerim vardı. Sınıf uygulamalarında sesimi en arka tarafa iletmekte zorlanıyordum. Ancak diksiyon eğitimi sayesinde artık kendimi daha iyi ifade edebiliyor, nefesimi daha doğru kullanabiliyor ve ses tonumu arka sıralara çok daha net bir şekilde ulaştırabiliyorum. Karşı tarafa kendimi rahatlıkla ifade edip düşüncelerimi daha açık şekilde aktarabiliyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ