Muş’ta bitkin halde bulunan Hint gökkuzgunu kurtarıldı

Muş’ta bitkin halde bulunan Hint gökkuzgunu kurtarıldı

Genel 7.06.2024 09:52:16 0
Muş’ta bitkin halde bulunan Hint gökkuzgunu kurtarıldı
Tarih: 07.06.2024 09:52
Muş’ta duyarlı bir vatandaş tarafından bitkin halde bulanan Hint gökkuzgunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Muş’un Arak köyüne aracıyla giderken yolda bitkin halde Hint gökkuzgunu bulan hayvan sever Onur Cem Algan, ilk başta papağan sandığı kuşun koruma altında nesli tükenmekte olan bir tür olduğunu öğrenince Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğüne teslim etti. Kanadı kırık olan kuşun uzman ekiplerce ilk tedavisinin tamamlanmasının ardından rehabilitasyon sürecinin devam etmesi için Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne teslim edileceği bildirildi.
Doğada bitkin halde bulduğu Hint gökkuzgununu kurtaran Algan, “Geçen gün Arak köyüne gidiyordum. Arak yolunda asfaltta bir kuş gördüm. Uçamıyordu. Yanına gittim, ilk başta papağan falan zannettim. Değişik bir türdü. Veterinere fotoğrafını attım. Bu kuş türünün koruma altında olduğunu söyledi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğüne teslim etmem gerektiğini söyledi. Ben de kuşu teslim ettim. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olsun. Doğamıza sahip çıkalım, hayvanlarımıza sahip çıkalım. Kuş uçamıyordu, sürünüyordu. Ben yanına gittim, sürüne sürüne kaçıyordu. Yakaladım, arabamda kutu vardı, kutunun içine koydum. Eve götürdüm. İnternetten araştırma yaptım ve ona göre yiyecek verdim. Ama iştahı olmadığı için beslenemedi” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem