Muş’ta ’7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’

Muş’ta ’7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’

Genel 16.12.2023 17:03:16 0
Muş’ta ’7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’
Tarih: 16.12.2023 17:03 Güncelleme: 16.12.2023 17:03
MUŞ (İHA) – Muş’ta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ‘7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’ gerçekleştirildi.
Bursa-Muş Kardeşliği Eğitim ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen "7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması" toplantısına Tunceli, Bingöl, Van, Muş, Batman, Iğdır ve Bitlis’teki yayıncı kuruluşu temsilcileri katıldı.
Son 20 yılda dünya genelinde teknolojinin geliştiğini ifade eden Muş Valisi Avni Çakır, bu gelişmenin basın hizmetlerinde yol gösterici olduğunu belirtti. Türkiye’de basının ulusal ve yerel anlamda kendi yelpazesi içerisinde çok büyük gelişmeler gösterdiğine dikkat çeken Vali Çakır, “Yapıcı basın her yazan için idarenin en büyük hizmette yoldaşı olmuştur. Şahsen ben de basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Muş’taki arkadaşlarımız ile biz küçük bir aileyiz. Her zaman olumlu şeyler yazıyor anlamında söylemiyorum. Eleştiriye kapalı olursak basın olmaz zaten. Bu anlamda arkadaşlar çok yapıcı yaklaşımdalar. Basın gerçekten hizmetlerimizde yol gösterici oluyor. Bizim uzanamadığımız yerlerdeki gözümüz, kulağımız oluyorlar. Sonuç olarak zorlu bir alan. Çok özel ve önemli görev ifa ediyorsunuz. TBMM’deki tüm siyasi partilerin RTÜK’te olması çok güzel, demokratik bir ortamı da gösteriyor. Ülke çapında bu kadar etkin bir kurulun üzerinde yetkisi olduğu kuruluşlarının sahadaki taleplerini alması, takdire şayan bir davranıştır” dedi.
Ankara’dan Muş’a yayıncı kuruluşları dinlemeye geldiklerini ifade eden RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş ise bu düzenleme ve denetlemenin 6112 sayılı radyo ve televizyonların kuruluş ve yayın hizmetleri kanunu çerçevesinde yapıldığını belirterek, “Toplantılardaki amacımız, bölgelerdeki bütün yayıncıları bir araya getirmek ve onların sorunlarını dinlemek, çözüm yollar bulmak, ortak hareket noktası geliştirmek. Yayıncıları dinlerken elbette biz de RTÜK olarak onlarla ilgili yapabileceklerimizi de burada konuşuyoruz. Genel olarak RTÜK doğru tanınan bir kurum değil. Öncelikle biz bu algıyı değiştirmek zorundayız. RTÜK denince sadece hep ceza veren ve sansür uygulayan bir kurul gibi değerlendiriliyor. Oysaki hiçbir özgürlük sınırsız olamayacağı gibi yayıncılıkta da herkesin aklına geleni yapması, söylemesi ve işine geldiği gibi yayın yapması mümkün değil. Bir sınırın olması lazım. Bu sınırı kanun belirliyor. Bizim yaptığımız kanunu uygulamak. Çalışma esasımız çok demokratik bir ortamdır. 9 üyeden oluşan bir kurulumuz var. Bu üyeler parlamentodaki siyasi partilerin temsilcileri. Kurulda her mesele uzun uzun konuşarak oy birliği ile alınıyor. Bizim maksadımız hiçbir zaman ceza vermek değil. Ceza en son başvurduğumuz çözüm. Ülkemiz 6 Şubat’ta büyük bir deprem yaşadı. Bu deprem sonrası bazı yayıncılarımız mağdur oldular. Ama biz bütün imkanlarımızı seferber ederek bu mağduriyeti en aza indirebilmek için her türlü tedbiri aldık” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından yayıncı kuruluşu temsilcileri talep ve önerileri dinledi.
Programa, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, RTÜK Üst Kurulu Üyesi Nurullah Öztürk, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, kurum amirleri, yayıncı kuruluşu temsilcileri katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ