Muş’ta 40 derece sıcakta "kurutmalık sebze" mesaisi

Muş’ta 40 derece sıcakta "kurutmalık sebze" mesaisi

Genel 15.08.2025 17:33:20 0
Muş’ta 40 derece sıcakta
Tarih: 15.08.2025 17:33 Güncelleme: 15.08.2025 17:33
Muş’ta hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kavurucu yaz günleri yaşamı olumsuz etkilerken, kurutmalık sebze hazırlayan vatandaşlar ise bu sıcak havadan oldukça memnun.
Kentte kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan kurutulmuş sebze sezonu tüm hızıyla sürerken, merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Mercimekkale köyünde yaşayanlar ise yol kenarında kurdukları tezgâhlarda kurutmalık biber, patlıcan ve kabak satarak hem kışlık hazırlıklarını tamamlıyor hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Mercimekkale köyünde yaşayan Yücel Levent, kendi tarlasında ürettiği biber, kabak, patlıcan ve domateslerin tohumlarını temizleyip yıkandıktan sonra iplere dizerek kurutuyor. Bu sebzeleri kış aylarında tüketilmek üzere bin bir zahmetle hazırlayıp satışa sunan Levent, bölgenin en önemli mutfak kültürlerinden biri olan ve aynı zamanda önemli bir gelir kaynağı teşkil eden kurutmalık sebzelerin bir kısmını sipariş üzerine birçok ile gönderdiklerini söyledi.
Muş-Erzurum kara yolu üzerinde kurdukları seyyar tezgâhta pazarlama yaptıklarını anlatan Levent, "Burada bahardan beri sebze, kavun ve karpuz yetiştiriyoruz. Ayrıca domates, biber, patlıcan, dolmalık kabak, kışlık kabak ve taze fasulye kurutuyoruz. Bir kısmını Muş Sebze Hali’ne veriyoruz. Diyarbakır, Van ve Bitlis gibi çevre illerin yanı sıra Karadeniz ve büyükşehirlerden çok fazla sipariş alıyoruz. Ekimini gerçekleştirdiğimiz 50 dönümlük alanda ürünlerimiz taze ve organik olduğu için tercih ediliyor. Vatandaşlar genellikle kurutmalık ürünleri tercih ediyor. Yaş olarak da satış yapıyoruz. Kimileri günlük ihtiyacı için, kimileri ise kurutmak amacıyla kasalarla domates alıyor. Sebzelerimiz tamamen doğal ve organiktir. Yani bunun içinde asla kimyasal gübre kullanmıyoruz. Her şey ata tohumudur" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ