Muş’ta 11 bin fidan toprakla buluşturuldu

Muş’ta 11 bin fidan toprakla buluşturuldu

Genel 14.11.2024 14:37:51 0
Muş’ta 11 bin fidan toprakla buluşturuldu
Tarih: 14.11.2024 14:37 Güncelleme: 14.11.2024 14:37
Muş’ta Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla il merkezi ve ilçelerde toplamda 11 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Muş Valiliği ve Orman İşletme Müdürlüğünün "Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes" sloganıyla düzenlediği etkinlik, Muş Garnizon Komutanlığı Atış Alanı’nda bulunan Mehmetçik Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirildi. Törende, geleceğe daha yeşil bir çevre bırakmak için bir araya gelen yüzlerce kişi fidanları toprak ile buluşturdu.
Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, 11’inci ayın 11’inde tüm ülkede bir ağaçlandırma seferberliği başladığını belirterek, "Hava şartlarından dolayı fidan dikme törenimizi ertelemiştik. Şimdi ise böylesine güzel bir kalabalıkla fidan dikme törenini icra ediyoruz. Özellikle gençlere daha çok teşekkür ediyorum. Buradaki temel amacımız, gençlerimiz ve yavrularımızla daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve ağacı korumanın, sevmenin, yetiştirmenin önemini vurgulamak. Onlar da burada bulunmakla beraber çok anlamlı bir törene şahitlik ediyorlar. Bizler de hem daha yeşil bir Muş için hem daha güzel bir doğa ortamı oluşturmak için her fırsatta fidanları toprakla buluşturmaya gayret ediyoruz. Orman fidanlığımızın da devreye girmesiyle bu anlamda ağaçlanma faaliyetlerimizi çok daha fazla yukarı çekeceğiz” dedi.
Konuşmanın ardından Orman İşletme Müdürü Ufuk Çelik, fidan dikimine katılan vatandaşlara çeşitli bilgiler verdi.
Muş Valisi Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, protokolle beraber fidanları dikerek can suyu verdi.
Törene vali yardımcıları Cihat Abukan, Mustafa Batuhan Alpboğa ve Tahir Yılmaz, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, askerler, kurum amirleri, sporcular ve öğrenciler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ