Muşlu aileler evlat nöbetine devam etti

Muşlu aileler evlat nöbetine devam etti

Asayiş 3.05.2023 13:51:33 0
Muşlu aileler evlat nöbetine devam etti
Tarih: 03.05.2023 13:51 Güncelleme: 03.05.2023 13:51
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti sürüyor.
Dağa kaçırılan çocukları için HDP Muş İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan anneler, evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor. Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren anneler, evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunarak kararlı bekleyişlerini sürdürüyor.

“100 yıl da geçse davamıza devam edeceğiz”
100 yıl geçse de çocuklarının peşini bırakmayacaklarını söyleyen baba Halit Altun, çocuklarının dağa kaçırılmasının sebebinin HDP olduğunu belirterek, “8-9 yıldır HDP çocuklarımızı götürmüş. Bunca yıldır biz çocuklarımızın geri gelmesi için bu davanın peşindeyiz. 100 yıl da geçse biz bu davamızdan vazgeçmiyoruz. Ben HDP’ye sesleniyorum. Çocuklarımızı geri getirin. Çocuklarımızı geri getirmediğiniz müddetçe bizler sürekli buralarda olacağız. Bizleri sürekli göreceksiniz. Çocuklarımızı geri getirin. Bu çocukların dağa götürülmesindeki sebep sizlersiniz. HDP buradan sesimi duysun. HDP çocuklarımızı götürmüş, o geri getirecek. Bizler çocuklarımızı HDP’den istiyoruz. Oğlum Muhsin belki beni dinliyorsundur. O bölgenin sana faydası olmaz. Yuvana, babana ve kardeşine gel. Onların bizlere faydası yoktur. Eğer hayatta isen beni de duyuyorsan çık gel. Eğer ölürsen de memleketinde öl” dedi.

“Ben oğlum Muhammed Emin için buradayım”
Tek bir çocuk dağda kalana kadar eylemine devam edeceğini söyleyen acılı anne Gülbahar Teker ise kimseden korkmadığını ifade ederek, “Ben oğlum Muhammed Emin için buradayım. Tek bir çocuk dahi dağda kalırsa ben eylemime devam edeceğim. Oğlum Muhammed Emin sana sesleniyorum. Herhangi bir ceza yok, gel teslim ol. Biz buradayız, hiç kimseden de korkmuyoruz. HDP ile PKK neden gelip bizim derdimizi sormuyor. Bunca aile Muş’ta, Diyarbakır’da, Van’da ve Hakkari’de çocukları için eylem yapıyor. Niye bunca ailenin derdi sorulmuyor. Gelsinler bizlere destek olsunlar. Bizim çocuklarımızı geri getirsinler. Bizler onlara oy vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ermeniyi getirmişler milletvekili adayı yapmışlar”
HDP’nin milletvekili adayına tepki gösteren baba Şemettin Özcan da, “3 seneye yakındır ben bu HDP’nin önüne geliyorum. Ben HDP’lilere sesleniyorum. Çocuklarımızı geri getirin. Çocuklarımız gelmeyinceye kadar bizler burayı terk etmeyeceğiz. Bu Türk bayrağının altında yaşayan kim olursa olsun hainlik yapamaz. Bizim evlatlarımızı kim götürmüşse Allah onların da evlatlarını alsın. Bu HDP bizlerden ne istiyor. Bu seçimde gitmişler başka bir yerden bir tane Ermeni getirmişler milletvekili adayı yapmışlar. Niye onu getirip milletvekili adayı yapıyorsunuz. Bizim çocuklarımızı niye bizlere geri getirmiyorsunuz. Bu HDP’nin kökü zaten Ermeni’dir. Türk bayrağını savunmayan kim olursa olsun, Türk vatandaşı değildir. Onların bu bayrağın altında yaşama hakkı yoktur. Türk bayrağına hainlik yapan defolsun gitsin bu ülkeden. Bunlar Amerika ve İsrail’e yandaşlık yapıyor. Onların Türkiye’ye hiçbir faydası yoktur. Ben bu HDP’lilere sesleniyorum. Bu hainlikleri yapmayın. Kürtleri de kandırmayın. Bu yaptığınız Kürt davası değildir. Benim çocuğumu kaçırıp dağın başına götürüp şimdi Amerika’ya satıyorsunuz. Şu an sizin çocuklarınız nerededir? Kaç bayram oldu ki ben kendi çocuğumu göremiyorum. Allah sizin de evlatlarınızı gözünüzün önünde perişan etsin. Tüm herkese diyorum, bu HDP’nin arkasından gitmeyin. Sizler Kürt iseniz Ermeni olmayın. Bu Kürt davası değildir. Kürt davası olsaydı bizler de Kürt’üz. Eğer Kürt davası olsaydı gelip burada derdimizi sorarlardı. Ne için burada beklediğimizi sorarlardı. Ben çocuğum için buradayım. Benim çocuğumu geri verin, siz de defolun gidin” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: muşlu aileler evlat nöbetine devam etti
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ