MÜSİAD Malatya şubesinden Suriye’ye ekonomik iş birliği ve kalkınma ziyareti

MÜSİAD Malatya şubesinden Suriye’ye ekonomik iş birliği ve kalkınma ziyareti

Ekonomi 30.06.2025 16:21:40 0
MÜSİAD Malatya şubesinden Suriye’ye ekonomik iş birliği ve kalkınma ziyareti
Tarih: 30.06.2025 16:21 Güncelleme: 30.06.2025 16:21
MÜSİAD Malatya Şubesi, Suriye’nin Halep ve İdlib illerine gerçekleştirdiği iş gezisiyle, bölgedeki ekonomik istikrar ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı hedefledi.
MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından 24-25 Haziran 2025 tarihlerinde düzenlenen Suriye ziyareti, MÜSİAD Suriye ve Suriye için İş Adamları Derneği (BSA) iş birliğiyle gerçekleşti. Heyet, Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Suriye’ye giriş yaptıktan sonra Halep ve İdlib’de kamu otoriteleri, ticaret ve sanayi odaları ile sanayi bölgelerini ziyaret etti.
Ziyaretin ilk gününde Halep Valisi ile gerçekleştirilen görüşmede Türkiye-Suriye ekonomik ilişkilerinin yeniden güçlendirilmesi ve Malatya iş dünyasının sürece katkıları konuşuldu. Halep Valisi Azzam Al-GAl-Gharee Türkiye’nin kendilerine sadece komşu değil, zorlu süreçlerde el uzatan gerçek bir kardeş ülke olduğunu belirterek, "MÜSİAD Malatya’nın bu ziyareti dostluk ve ekonomik iş birliği açısından son derece kıymetlidir" şeklinde konuştu.
MÜSİAD Malatya heyeti ayrıca Halep Ticaret ve Sanayi Odaları ile Şeyh Necar Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, bölgenin ticaret hacmi ve yatırım ortamını değerlendirdi. İkinci gün ise Malatya heyeti İdlib Valiliği’ni ziyaret ederek ilin yeniden yapılanma sürecini ele aldı. İdlib Valisi Muhammed Abdul Rahman burada yaptığı konuşmada, "Malatya halkı, 6 Şubat’taki büyük yıkıma rağmen bizi unutmamış, kardeşlik bağını pekiştirmek için burada bulunmuştur. Bu ziyaret hem moral hem de gelecek adına bir umuttur" ifadelerini kullandı.
İdlib Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan toplantıda ise ortak girişimler, sektörel eşleşmeler ve yatırım fırsatları görüşüldü. Ayrıca Bab el Hawa Sanayi Bölgesi ile Dana ve Sarmada toptan satış pazarları ziyaret edilerek ticaret hareketliliği yerinde incelendi.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin’den Suriye ziyareti değerlendirmesi
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, Suriye’ye gerçekleştirilen ekonomik iş birliği ve kalkınma ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ziyaret ticaretin ötesinde bir kardeşlik köprüsüdür." dedi.
Akçin, Malatya’nın yaşadığı ağır deprem felaketinin ardından yeniden ayağa kalkma mücadelesi verirken, sadece kendi şehirlerinin değil gönül coğrafyalarının da yanında olmayı sorumluluk olarak gördüklerini vurguladı. Halep ve İdlib’teki temaslarda insanların hâlâ umut taşıdığını ve yeniden başlama azmi olduğunu gördüklerini belirten Akçin, "Türkiye’ye ve milletimize duydukları güven bizleri hem duygulandırdı hem de daha fazla sorumluluk almaya teşvik etti" ifadesini kullandı.
Halep ve İdlib Valilerinin MÜSİAD camiasına yönelik sıcak ve samimi sözlerinin dostluğun derinliğini gösterdiğini söyleyen Akçin, "Bu ziyaret sadece kapıları değil, gönülleri de açtı." dedi.
Malatya iş dünyası olarak yeniden inşa sürecine katkı sunmak, yeni pazarlar oluşturmak ve birlikte üretmek için orada olduklarını belirten Akçin, "Güçlü bir Malatya, güçlü bir Türkiye; güçlü bir Türkiye ise gönül coğrafyamız için umut demektir" diye konuştu.
Ekonomik diplomasiyi kardeşlik bilinciyle birleştirerek çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Akçin, emek veren tüm yol arkadaşlarına ve misafirperverlik gösteren Suriyeli vatandaşlara teşekkür etti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ