Muş Valisi Çakır ve doğa tutkunları, Muş’un doğal güzelliklerini keşfe çıktı

Muş Valisi Çakır ve doğa tutkunları, Muş’un doğal güzelliklerini keşfe çıktı

Genel 23.06.2025 13:42:08 0
Muş Valisi Çakır ve doğa tutkunları, Muş’un doğal güzelliklerini keşfe çıktı
Tarih: 23.06.2025 13:42 Güncelleme: 23.06.2025 13:42
Muş Valisi Avni Çakır liderliğinde, doğaseverler Muş’un nefes kesen doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi.
Muş Valiliği, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve Muş Genç Adımlar Derneği iş birliğiyle düzenlenen bu özel etkinlik, merkeze bağlı Köşk ve Ulukaya köyleri arasındaki doğal parkurda gerçekleşti. Farklı meslek gruplarından yaklaşık 50 doğa tutkunu ve il protokolünden oluşan katılımcılar, yemyeşil ormanlık alan içerisinde, eşsiz Murat Nehri kıyısında tam 5,5 kilometre yürüdü. Yürüyüşün sonunda, katılımcılar metrelerce yükseklikten akan Köşk Şelalesi’nde mola vererek fotoğraflama ve keyifli anlar geçirme fırsatı buldu. Muş’un eşsiz güzelliklerini keşfetmek ve tanıtmak hedefiyle yola çıkan bu grup, düzenli olarak her hafta farklı bölgelere yürüyüşler düzenleyerek hem şehrin doğal zenginliklerine dikkat çekiyor hem de sağlıklı yaşama teşvik ediyor.
Muş Valisi Avni Çakır, bu haftaki yürüyüş rotasında merkeze bağlı Köşk ve Ulukaya köyleri bölgesinde yaptıklarını söyleyerek, "Sizlerin de takip ettiği gibi her hafta fırsat buldukça kentin tarihi ve doğal güzelliklerin bulunduğu bölgelerde mesai arkadaşlarımızla ve STK’larla yürüyüş yapıyoruz. Basın mensuplarımızda yürüyüşe katıldı. Herkesi yürüyüşe bekliyoruz. Muş’un her noktası ayrı bir doğal güzellik sergiliyor. Bu anlamda doğa yürüyüşü seven, sakinliği, sessizliği, huzur arayan tüm vatandaşlarımızı buralara davet ediyoruz. Bu bölge, her türlü araçla il merkezinden yaklaşık 40 dakikada son derece konforlu bir şekilde ulaşılabilecek mesafededir. Özellikle ilkbahar mevsiminde buradaki su seviyesinin yüksekliğiyle manzara çok daha görkemli ama şu an bulunduğumuz mevsimde de hala bütün güzelliğiyle misafirlerini karşılıyor. Doğaseverler, yaz mevsimi boyunca buraları ziyaret edilebilirler. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı hareket etmeye, Muş’un güzelliklerini tanımaya davet ediyoruz" dedi.
Kentin saklı güzelliklerini tanıtmak için her hafta farklı rotalarda yürüyüşler düzenlediklerini belirten Genç Adımlar Derneği Başkanı Sedat Özcan, "İnanılmaz bir manzara ve şelale var. Bu haftaki etkinliğimizi Muş Valiliği ve AFAD Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirdik. Sürekli destekleri bizimle olan Sayın Valimiz Avni Çakır’a teşekkür ediyorum. Valimizin ilimize gelmesiyle ilimizde doğa sevgisi ve bir doğa bilinci oluştu. Biz de bunu sürdürmek istiyoruz. Bu etkinliklerimizden temel amacı var. Birincisi ilimizi tanıtmak, bölgeyi tanıtmak, ikinci amacımız da gençleri etrafın olumsuz etkilerinden uzaklaşmak. Etkinliklerimiz devam ediyor. Tüm doğaseverlere yürüyüşlere davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Doğaseverlerden Derya Kapan ise "Muş Genç Adımlar Derneği olarak güzel bir yürüyüşe geldik. Güzel bir tecrübe oldu. Şehirden uzak olmak daha güzel geldi. Herkesin gelmesini öneririm. Doğa ile iç içe güzel bir parkurdu. Sayın valimizin desteği ile güzel bir deneyimi tecrübe ettik. Herkesin buralara gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Yürüyüşe, Muş Valisi Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Muş Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, vali yardımcıları Cihat Abukan, Mustafa Batuhan Alpboğa, Tahir Yılmaz, AFAD İl Müdürü Ahmet Daştemir ve doğaseverler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ