Muş Valisi Çakır hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti

Muş Valisi Çakır hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti

Politika 29.01.2024 19:31:45 0
Muş Valisi Çakır hain saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti
Tarih: 29.01.2024 19:31 Güncelleme: 29.01.2024 19:31
Muş Valisi Avni Çakır, Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları ile girdikleri çatışmada yaralanan Muşlu askerleri evlerinde ziyaret etti.
Muş Valisi Avni Çakır, 12 Ocak tarihinde Kuzey Irak’taki Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu yaralanan ve Ankara’daki tedavilerinin ardından Hasköy ilçesi ve Sungu beldesindeki baba ocaklarına dönen Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kadan ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Taş’ı evlerinde ziyaret etti. Aile efratları ile sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Çakır, böylesine kahraman evlatlar yetiştirdikleri için ailelere teşekkür edip, şehitler için dua etti. Kahraman gazilerin büyük kahramanlık örneği sergilediklerini ifade eden Vali Çakır, “Bundan 3 hafta kadar önce Pençe Kilit Harekâtı bölgesindeki üs bölgesine yapılan hain saldırıda yaralanan 2 kahraman Mehmetçiğimiz de Muş ilimizin nüfusuna kayıtlıydı. Hem Ahmet’in hem de İsmail’in ağzından da o gece yaşananları ve oradaki kahramanlarımızın nasıl bir karşı destan yazdıklarını da dinlemiş olduk. Çok zorlu şartlarda bu vatanın, bu milletin birliği, bütünlüğü noktasında büyük bir adanmışlık ruhuyla görev yapıyorlar. Orada sırf ülkemizin, milletimizin birliği ve beraberliğinin daim olması için büyük kahramanlık örneği gösterdiler. Devletimiz adına gazilerimizin ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Babasına da kahraman evladıyla aziz milletimizin ne kadar gurur duyduğunu anlattık. Kahraman askerlerimiz kısa sürede görevlerine bıraktığı yerden devam etmek istediklerini ifade ettiler. Ben tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de geçmiş olsun diyorum. Ülkemizin sınırları içerisinde terör faaliyetleri neredeyse yok denecek seviyesine girdi. Yani bataklığı kurutmadan mücadelenizi de tam nihayete erdiremiyorsunuz. Bizim hudutlarımızın güvenliği sınırın dibindeki yuvarlanmış terör gruplarının dağıtılmasıyla olur. Devletimiz bu konuda bir irade gösterdi. Bu noktada çok büyük fedakârlıklar yapılıyor. Bunların faydasını zaten ülke içerisinde büyük oranda hissettik” şeklinde konuştu.
Kuzey Irak’taki Pençe Kilit Harekâtı bölgesinde PKK terör örgütünün hain saldırısı sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er İsmail Taş, tedavisinin tamamlanması ile görevine dönmek istediğini belirterek, “Kuzey Irak’taki Pençe Kilit Harekâtı operasyonunda yaralandım. Şu an tedavime evde devam ediyorum. Devletimizin desteğini her zaman yanımızda hissettik. Şehit arkadaşlarıma rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Tedavimi tamamladıktan sonra tekrar görevimin başına döneceğim” dedi.
Ziyarete Hasköy Kaymakam Vekili Ahmed Çelik, Muş İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Kasım Ermiş, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay, Hasköy İlçe Müftüsü Rıdvan Çelik ve askeri erkan katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ