Muş polisinden bayram öncesi sahte para uyarısı

Muş polisinden bayram öncesi sahte para uyarısı

Asayiş 11.06.2024 13:28:40 0
Muş polisinden bayram öncesi sahte para uyarısı
Tarih: 11.06.2024 13:28
Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların mağdur olmaması için sahte para konusunda uyarıda bulundu.
Emniyet yetkilileri, özellikle hayvan pazarlarında denetimlerini artırarak, hırsızlık ve dolandırıcılık girişimlerini engellemeyi hedefliyor. Ekipler, satıcıları sahte para ve dolandırıcılık yöntemlerine karşı bilgilendirmek için eğitim çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca, hayvan pazarlarında güvenlik önlemlerini artırarak, suç teşebbüslerinin önüne geçilmesi planlanıyor.
Polis ekipleri, vatandaşların dikkatli olmaları ve şüpheli durumları ivedilikle emniyet birimlerine bildirmelerini istedi. Yetkililer, sahte para ve dolandırıcılık vakalarının önlenmesi için özellikle büyük miktarda para ile işlem yapan vatandaşların daha tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Dolandırıcıların bayram öncesi özellikle canlı hayvan pazarlarını hedef seçtiğini belirten ekipler, satıcıların dikkatli olmalarını istedi.
Uygulamalardan memnun olduklarını dile getiren hayvan satıcısı Yavuz Tektimur, “Polislerin sahte para konusunda halkı bilgilendirmesi gayet güzel bir şeydir. Çünkü birçok insan, özellikle kırsaldan gelen vatandaşlar, hayvan pazarlarında sahte para ile karşılaşabiliyor. Sahte parayı gerçek paradan ayırt etmek çoğu kişi için zor olabilir. Halkın sahte parayı gerçek paradan ayırt etme konusunda yeterince bilgiye sahip olmaması nedeniyle polislerin pazarlarda, toplu alanlarda ve sosyal etkinliklerde bu konuda halkı bilgilendirmesi büyük önem taşır. Bu tür bilgilendirme çalışmaları, sahte para kullanarak halkı dolandırmak isteyen kişilerin işini zorlaştırır ve toplumun güvenliğini artırır. Bu nedenle, polislere bu çalışmaları için teşekkür ederim” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem