Muş Alparslan Üniversitesi’nde engelli vatandaşlardan "çalışmayan asansör" tepkisi

Muş Alparslan Üniversitesi’nde engelli vatandaşlardan "çalışmayan asansör" tepkisi

Genel 4.10.2025 09:20:59 0
Muş Alparslan Üniversitesi’nde engelli vatandaşlardan
Tarih: 04.10.2025 09:20 Güncelleme: 04.10.2025 09:20
Muş Alparslan Üniversitesi’nde açıldığı günden bu yana çalışmayan asansör nedeniyle 15 basamaklı merdiveni kullanmak zorunda kalan engelli vatandaşlar tepki gösterdi.
Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi protokol girişinde bulunan 15 basamaklı merdiven, fiziksel engelli vatandaşların giriş çıkışını güçleştiriyor. Fakülte girişine yapılan engelli asansörünün ise açıldığı günden bu yana hiç çalışmadığı öğrenildi. Engelli vatandaşların kuruma erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan asansörün devre dışı olması, büyük bir mağduriyet oluşturuyor. Merdivenleri kullanamayan vatandaşlar, fakülteye girişte ciddi zorluklarla karşı karşıya kalıyor.
Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için yapılan düzenlemelerin işlevsiz kalması tepki toplarken, konunun ne zaman çözüleceği merak ediliyor.
Muş Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, fakültede düzenlenen programlara davet edildiklerinde girişte büyük zorluk yaşadıklarını belirtti. Engelli asansörünün açıldığı günden bu yana çalışmadığını söyleyen Korkmaz, "Bazen programlar olduğunda bizi davet ediyorlar, biz de iştirak ediyoruz. Ancak programlara geldiğimizde, ne yazık ki yeni yapılmasına rağmen engelli asansörünün çalışmadığını görüyoruz. Engelli asansörünün çalışması için yetkililerden birinin engelli olması mı gerekiyor? Bizim ne zorluklarla buralara çıktığımızı gördünüz. Bu anlamda gerçekten ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz ve sorunumuzun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Burası protokol girişidir, burada çeşitli programlar düzenleniyor. Bizi programlara davet ediyorlar, biz de icabet etmek için geliyoruz. Fakat videoda da görüldüğü gibi güvenliğin yardımıyla engelli arkadaşımız tekerlekli sandalye ile merdivenlerden indirildi. Ben de çok zor şartlarda merdivenleri indim. Gerçekten bu konuda büyük sıkıntı yaşıyoruz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ