Muradiye'nin Gururu: Alpaslan Fen Lisesi'nden Türkiye'nin Zirvesine Yerleşen Öğrenciler!

Muradiye Alpaslan Fen Lisesi'nden üniversite başarısı.

Van Haberleri 21.08.2024 20:44:00 0
Muradiye
Tarih: 21.08.2024 20:52 Güncelleme: 21.08.2024 20:57

MURADİYE ALPASLAN FEN LİSESİ YKS'DE ZİRVEYE OTURDU

Van'ın Muradiye ilçesindeki Muradiye Alpaslan Fen Lisesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre büyük bir başarı elde etti. Okul, Van'ın en başarılı ilk 10 okulu arasında yer alırken, öğrencilerinin Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinde tıp, diş hekimliği ve hukuk gibi önemli bölümlere yerleşmesiyle dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER TARİH YAZDI

Muradiye Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Muradiye Alpaslan Fen Lisesi'nden mezun olan öğrenciler, 10'u tıp, 4'ü diş hekimliği ve 1'i hukuk bölümü olmak üzere, Türkiye'nin seçkin üniversitelerine kabul edildi. Bu başarı, öğrenciler, öğretmenler ve veliler arasında büyük sevinç yarattı.

 

KAYMAKAMLIK TEBRİK ETTİ

Muradiye Kaymakamlığı, elde edilen bu başarı için bir tebrik mesajı yayınladı. Açıklamada, YKS'de başarılı olan öğrenciler, öğretmenler ve idarecilerin yanı sıra öğrencilerin ailelerine de özel olarak teşekkür edildi. Bu başarının, öğrencilerin sadece akademik kazanımlarını değil, aynı zamanda ilçenin eğitim alanındaki prestijini de yükselttiği vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

“İlçemiz Alpaslan Fen Lisemizde eğitim gören, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre başarı gösteren sevgili gençlerimizi; başta anne babaları olmak üzere kıymetli öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyoruz.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi