Muradiyeli çocuklar iklim değişikliği etkinliğinde buluştu

Muradiyeli çocuklar iklim değişikliği etkinliğinde buluştu

Van Haberleri 24.06.2022 15:14:00 0
Muradiyeli çocuklar iklim değişikliği etkinliğinde buluştu
Tarih: 24.06.2022 15:14 Güncelleme: 24.06.2022 15:14

Van’ın Muradiye ilçesinde yaşayan çocuklar, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Muradiye Öğrenim Birimi’nde ‘Özgür Atölye-İklim’ programında buluştu.
Muradiye’de 10 hafta boyunca yürütülen program, iki gönüllünün desteğiyle yüz yüze olarak gerçekleştirildi. Program çerçevesinde çocuklar, iklim değişikliğine ilişkin temel kavramları, etkileri ve neler yapılabileceğinin farkındalığını yaşadı. Bugüne kadar 466 gönüllüsünün desteğiyle 27 bin 148 çocuğa ulaşan TEGV Muradiye Öğrenim Birimi’nde çocuklar yepyeni bir etkinlikle buluştu.
Özgür Atölye-İklim programı çerçevesinde çocuklar çevrelerinde iklimle ilgili gözlemledikleri sorunlara bilimsel süreçlere dayalı olarak çözüm üretme ve çözüm önerilerini paylaşma olanağı buldu. İklim değişikliğine ilişkin temel kavramları, etkileri ve neler yapılabileceğinin farkındalığını yaşadı. 10 hafta boyunca etkinliğe devam eden çocuklara, etkinlik sonunda solar mantığıyla çalışan robot kitleri hediye edildi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem