Muradiye’de ‘Yayalara öncelik, hayata saygı duruşu’ etkinliği düzenlendi

Muradiye’de ‘Yayalara öncelik, hayata saygı duruşu’ etkinliği düzenlendi

Van Haberleri 29.09.2022 17:53:00 0
Muradiye’de ‘Yayalara öncelik, hayata saygı duruşu’ etkinliği düzenlendi
Tarih: 29.09.2022 17:53 Güncelleme: 29.09.2022 17:53

Van’ın Muradiye ilçesinde, İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde, ‘Yayalara öncelik, hayata saygı duruşu’ sloganıyla düzenlenen kampanya düzenlendi.
İçişleri Bakanlığının, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 azaltılması hedefiyle yaya önceliğine yönelik sürücü duyarlılığını artırmak için 81 ilde eş zamanlı başlattığı kampanyanın tanıtımı Muradiye Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu önünde etkinlik düzenlendi. Öğrenciler "Sen Dur Yaşam Durmasın", "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın", "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" sloganlarının yer aldığı dövizlerle katıldığı etkinlikte ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan yaptığı konuşmada, "Ülkemiz karayollarında can güvenliğini sağlamak için ve trafik kazalarını azaltmak için İçişleri Bakanlığımız her sene farklı kampanyalara imza atıyor. Bizde Muradiye ilçemizde ilçe kaymakamlığımız ve belediyemiz olarak yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu mottosuyla bugün kampanyamızı gerçekleştirdik. Tüm Türkiye’de gerçekleşen bu kampanya Muradiye Belediyesi olarak ortak olduk. Çocuklarımızla beraber yaya güvenliğine dikkat çekmek için etkinliğimizi düzenleyerek farkındalık yaşatmaya çalıştık. Bu çalışmalarımız Muradiye Belediyesi olarak ve farklı zamanlarda devam edecektir. Çocuklarımızın güvenliği bizim güvenliğimizdir. Belediye olarak her zaman onların yanındayız.” dedi.
Okul önündeki ışıksız yaya geçidinin bir çizgisini sembolik olarak kırmızıya boyayan Kaymakam ve beraberindeki protokol üyeleri, ardından öğrencilerle karşıya geçtiler. Öğrenciler ellerinde bayrak ve düdükleriyle önce yaya sloganıyla birlikte toplu bir şekilde karşıdan karşıya geçtiler.
Etkinliğe, Muradiye Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Melih Aydoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Karalı, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ