Muradiye Belediyesi'nde Konser Vurgunu İddiası

Halk Konseri ve Çocuk Etkinliği yapıyoruz adı altında Muradiye Belediye bütçesinden 1 miyon 500 bin lira vurgun yapıldığı iddia ediliyor.

Van Haberleri 9.09.2024 16:20:00 0
Muradiye Belediyesi
Tarih: 09.09.2024 16:56 Güncelleme: 10.09.2024 00:25

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Mardin Kızıltepeli olan ve Van'da ikamet eden, Muradiye'ye turist gibi gelip giden, DEM’li Belediye Başkanı Hediye Sayıner hakkında, Konser vurgunu yaptırdığı iddiaları halkın dilinden düşmüyor.

ÇOCUK ETKİNLİĞİNİ İPEKYOLU BELEDİYESİ YAPTI

Muradiye halkı, "İlçemizde bir konser ve bir çocuk etkinliği yapıldığı iddiaları var. Biz sadece Halk Konseri gördük. Çocuk etkinliği için İpekyolu Belediyesi araç ve ekiplerini gördük. Onun dışında profesyonel bir etkinlik ekibi görmedik." diyor. 

DEM'li belediye yönetimi, Halk Konseri ile ilgili sanatçıların olduğu paylaşımlar yapmış. Çocuk etkinliği ile ilgili ise sadece İpekyolu Belediyesi ekibi ile ilgili görseller paylaşılmış. Doğrudan temin ile yapıldığı iddia edilen başka bir ekip etkinliği paylaşımı bulunmuyor.

YAPILMAYAN ÇOCUK ETKİNLİĞİ İÇİN 750 BİN LİRA HARCANDI MI?

Başkan Hediye Sayıner’e yakın kaynaklar tarafından, çocuk etkinliği için doğrudan temin yapılarak 750 bin lira Belediye bütçesinden kaynak aktarıldığı iddia ediliyor.

Oysa çocuk etkinliği İpekyolu Belediyesi'ne ait olan geçici sahne aracı, şişme oyun parkurları, mısır patlatma aracı, pamuk şekeri makinası ve personel desteği ile yapıldı.

Çocuk Etkinliğinin dışarıdan bir etkinlik ekibi tarafından yapılmamasına rağmen 750 bin lira para harcandığı iddiaları Muradiye’de ayyuka çıkmış durumda.

 

 

HALK KONSERİNE 750 BİN LİRA MI VERİLDİ?

DEM'li Başkan Hediye Sayıner'in 19 Temmuz 2024 Cuma günü yapılan Azad Berdan ve Hediye Konseri için de Muradiye Belediyesi'nin bütçesinden 750 bin lira para harcadığı iddia ediliyor.

Muradiyeliler "Konser, geceliği belki 40-50 bin lira olan müzisyen grubu ile yapıldı. Bunun için 750 bin lira para verildiği konuşuluyor. 750 bin lirayı bize verselerdi çok daha güzelini yapardık" diyor.

 

 

KONSER VE ETKİNLİK ADI ALTINDA 1,5 MİLYON LİRA MI GİTTİ?

Başkan Hediye Sayıner'in yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, Muradiye Belediyesi'nin DEM'li yönetimi, ihaleye çıkmamak ve doğrudan temin ile istediği kimselere kaynak aktarmak için etkinlikleri iki ayrı iş gibi göstererek iki doğrudan temin yaptığı belirtiliyor.

İddiaya göre, "İpekyolu Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çocuk etkinliği, kurum dışından bir ekip tarafından yapılmış gibi gösterilerek belediye bütçesinden 750 bin lira, maliyeti çok daha düşük rakamlara yapılabilecek olan Halk Konseri için de 750 bin lira olmak üzere 1 milyon 500 bin lira harcanmış."

 

 

MURADİYE HALKI SORUYOR?

Muradiye Halkı, "Yavuz Selim Mahallesinin yolları köstebek yuvası gibi, her yer kazılmış ve kasislerle dolu. ‘Bütçemiz yok, borç var, Para yok’ diyerek sokaklarımızı yapmıyorsunuz. Onun yerine ilçeye hiç bir katkısı ve faydası olmayan sözde konser ve etkinliklere 1 milyon 500 bin lira parayı neden harcıyorsunuz?

 

Gerçek değeri 750 bin lira olmayan halk konseri ve çocuk etkinliği için aktarıldığı iddia edilen 1 milyon 500 bin lira Muradiye Halkına ve ilçeye hizmet için geldi. Bu paralar kimlere ve neden harcandı?" diye soruyor.

SAYINER İDDİALARA CEVAP VERECEK Mİ?

Halk, Muradiye Belediyesi'nin DEM'li ve Mardinli Başkanı Hediye Sayıner'den Muradiye'de aylardır konuşulan, dilden dile dolaşan iddialarla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyor.

Biz de Van Postası Gazetesi olarak Muradiye Belediye Başkanı Hediye Sayıner'e “İddialarda yer alan doğrudan teminleri yaptınız mı, iddia edilen harcamaları yaptınız mı? Konser ve Çocuk Etkinliği kapsamında Muradiye Belediyesi Bütçesi'nden harcama yaptınız mı? Yaptıysanız ne kadar?” diye soruyoruz ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde belgeleri ile birlikte açıklama yapmaya davet ediyoruz. 

MARDİNLİ SAYINER, MURADİYE'YE HİZMET EDER Mİ?

Muradiye Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Hediye Sayıner'in ilçeyi bilmediğini ve halkı tanımadığını, bu nedenle hizmet edemeyeceğini daha önce yazmıştık.

"Muradiye’nin DEM’li Başkanı Sayıner'den Bayrak Düşmanlığı" başlıklı haberimizde  "Muradiye Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Hediye Sayıner, Mardin’in Kızıltepe ilçesi doğumlu ve  evi Van’da. Görevine Van’dan geliş gidiş yapıyor.

Muradiye’de hiç yaşamayan, ilçeyi ve köylerini hiç bilmeyen, halkı tanımayan Hediye Sayıner, hizmet üretebilir mi? Sorunları çözebilir mi? Muradiye’yi ve gençleri hayata hazırlayıp, geleceğe ve hayallerine kavuşmasını sağlayabilir mi?" diye sormuştuk.

Muradiye Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Hediye Sayıner terörist yakınlarını da işe almıştı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem