Munzur Üniversitesinde eğitimci-yazarlar yetişiyor

Munzur Üniversitesinde eğitimci-yazarlar yetişiyor

Eğitim 6.06.2024 13:25:47 0
Munzur Üniversitesinde eğitimci-yazarlar yetişiyor
Tarih: 06.06.2024 13:25
Tunceli Munzur Üniversitesinde alan yazarlığında eğitimci-yazarlar yetişiyor.
Tunceli Munzur Üniversitesinde ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrenciler, eğitimleri esnasında aldıkları derslerle ilgili dersin sonunda kompozisyon yazarak ufuklarını geliştiriyor. Öğrencilerin kompozisyonları fakültelerde oluşturulan panolarda sergileniyor.
Türkiye’de her ilde üniversite açılmış olmasının herkesin yükseköğrenime kolayca erişimine fırsat sunduğunu belirten Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, “Ancak maalesef, çoğu zaman, öğrenciler yazmayı ihmal etmektedir. Adeta mezun olunan alanın okuru olarak diploma alınmaktadır. Yani, alanda dinleme merakı, konuşma aşkı ve okuma şevki oluşurken yazma becerisi yetersiz kalmaktadır. Yükseköğrenimle birlikte toplumda oluşan değişiklik ve değişimden sonra dönüşümün olması için alan yazarlığı önem arz etmektedir. Yükseköğrenim fırsatı yakalamış ve mezun olmuş kitleler içerisinde alanlarının eğitimcisi diyebileceğimiz mezunların eğitimci-yazar olmaları ile fark oluşturdukları gözlemlenmektedir” dedi.
Munzur Üniversitesi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde yapısal bir dönüşüm olarak nitelenebilecek Eğitimci-Yazar Yetiştirilmesi Programını başlattıklarını kaydeden Rektör Prof. Dr. Kenan Peker, “Bu kapsamda öğrencilerin dinledikleri derslerin konusuyla ilgili olmak şartıyla her hafta en az bir sayfa yazmaları ve teknik destek ekibi tarafından desteklenmeleri teşvik edilmektedir. Buna göre her öğrenci her hafta en az birer sayfa yazmakta, yazılar akademisyenler tarafından düzenlendikten sonra koridorlara asılmakta ve böylece yazma alışkanlığı kazandırılmaktadır. Öğrencilerin eğitimci yazarlıkla ilgili birikimleri için kompozisyon, makale, araştırma yazısı, kitap bölümü gibi yazım etkinleri yapılmaktadır. Her yönüyle zengin bir dil olan Türkçemiz günlük hayat yanında bilimsel alanda da tüm kurallarıyla ve güzellikleriyle yaygınlaşırken tercüme eserler yerini tabiat okumalarına bırakmaktadır” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem