Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme! Merhum Yazıcıoğlu'na ait örnekler inceleniyor

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyük Birlik Partisi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na ilişkin dosyanın yeniden açılmasına karar verdi.

Politika 9.01.2023 23:22:00 0
Muhsin Yazıcıoğlu davasında yeni gelişme! Merhum Yazıcıoğlu
Tarih: 09.01.2023 23:25

Buna göre, soruşturma kapsamında merhum Yazıcıoğlu'na ait örnekler incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturma yeniden başlatılıyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopter, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş'ta düşmüş, yaşanan olayın kaza mı suikast mi olduğu aradan geçen 14 yıla rağmen aydınlatılamamıştı.

Olaydan günler sonra bulunan helikopterin enkazındaki merhum Yazıcıoğlu'nun cenazesinde yapılan ilk otopside, kan ve idrar örneklerinde herhangi bir toksik madde bulunmadığı ifade edilerek, ölüm nedeni, "kaburga kırıkları, iç organ yaralanmasından gelişen göğüs ve batın içi kanama" şeklinde rapor edilmişti.

İkinci incelemede merhumun kanında yüzde 13,1 karbonmonoksit bulundu
İtirazlar üzerine kazadan 15 ay sonra tekrar yapılan Adli Tıp incelemesinde, merhum Yazıcıoğlu'nun kanında yüzde 13,1 karbonmonoksit bulunduğu ancak bu düzeyin kaza meydana geldiği anda da var olduğunun söylenemeyeceği yazılıydı. İkinci inceleme sonucuna göre de ölüm nedeni beden travmasıydı olarak rapor edildi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, karbonmonoksit ve zehir iddialarının net bir şekilde açığa çıkması için yeniden harekete geçti.

Merhum Yazıcıoğlu'na ait kan örneklerinin, İstanbul'daki Adli Tıp Kurumu 5. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından yeniden incelenmesine karar verildi.

Dosya ve örneklerin 2023'ün ilk haftasında Adli Tıp'a gönderilerek incelemenin başlatıldığı aktarıldı. Kaynak: Yeni Akit


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem