Muhalefette yerel seçim hesapları başladı! İyi Parti, CHP'den Ankara'yı istiyor

Genel seçimlerde istediğini bulamayan muhalefet, yerel seçimler için yeniden ittifak pazarlıklarına başladı.

Politika 5.09.2023 00:03:00 0
Muhalefette yerel seçim hesapları başladı! İyi Parti, CHP
Tarih: 05.09.2023 00:07 Güncelleme: 05.09.2023 00:03

Genel seçimlerde istediğini bulamayan muhalefet, yerel seçimler için yeniden ittifak pazarlıklarına başladı. Son olarak kendi adaylarını çıkaracağını duyuran İyi Parti, ittifak şartı olarak Ankara'nın kendilerine verilmesi gerektiğini belirtti.

14 ve 28 Mayıs'ta hedeflediği sonucu alamayan Millet İttifakı'nda iç hesaplaşmalar yaşanmaya devam ediyor.

İttifakın devamına dair henüz bir anlaşmaya varılmazken, İyi Parti cephesinde seçim mağlubiyetinin nedenleri araştırıldı.

Seçimlerde Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin beklenen etkiyi yaratamaması İyi Parti cephesinde mağlubiyetin başlıca nedenleri arasındayken, esas nedenin CHP ile HDP arasındaki ilişki olduğu belirtildi.

İyi Parti'de yerel seçim hesapları

Seçimlere CHP listelerinden giren Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti'nin hem kendilerine güç kaybettirdiğini düşünen İyi Parti, 2024'te yapılacak yerel seçim hesaplarına başladı.

İyi Parti; CHP ile ittifak yapılması durumunda bazı belediye başkanlıklarının isteneceği aktarmış, daha sonra rest çekilerek seçime kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamıştı.

Ancak tutarsız açıklamaları sonrası İyi Parti kapıyı da kapatmadı..

İyi Parti'nin ittifak şartı

Bu gelişmeler sonrası İyi Partili isimler, çıktıkları programlarda seçime ittifakla girilmesi halinde bazı belediye başkanlıklarının kendilerine verilmesi gerektiğini belirtmeye başladı.

Bunlardan biri de İyi Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker oldu.

"İttifak olacaksa Ankara İyi Parti'ye verilmeli"

Tv100 ekranlarında konuşan Beker, "Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin ve kesin Ankara İyi Parti'ye verilmeli" dedi.

Beker, şu ifadeleri kullandı:

Eğer bir seçim iş birliği olacaksa kesin Ankara’nın İyi Parti’ye verilmesi lazım. O gün geldiğinde Mansur Bey gelir İyi Parti’nin adayı olur.

Nereden biliyoruz 3 ay sonra olmayacağını. Şimdi diyor ki 'Ben CHP'den adayım'. Diyelim ki olmadı Mansur Yavaş. Yarın dedi ki 'Ben aday değilim' dedi. Yani CHP'de de İyi Parti'de de aday olmayacak mı Ankara'da?!

Yani Ekrem Bey İstanbul'a aday olmazsa, yerine aday bulunmayacak mı?! Ben İyi Parti'ye hizmet etmiş biri olarak diyorum ki 'İş birliği olacaksa Ankara bu sefer İyi Parti'nin olsun. Bunu Ankara'da her İyi Partili ister bunu. Ben bunu istiyorum. Niye olmasın?

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ