MTÜ’ye TSE Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesi

MTÜ’ye TSE Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesi

Eğitim 30.05.2024 10:11:47 0
MTÜ’ye TSE Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesi
Tarih: 30.05.2024 10:11
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan tetkikler neticesinde, üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandı.
Arslantepe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen belge takdim törenine, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Malatya TSE Müdürü Eraslan Yılmaz, üniversitenin senato üyeleri, merkez müdürleri ile Sürekli Eğitim ve Araştırmalar Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Cumali Aydoğan katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Sürekli Eğitim ve Araştırmalar Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Cumali Aydoğan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kalite politikası ve hedefleri doğrultusunda çok önemli bir süreci başarıyla tamamladıklarını ifade etti.
Üniversitenin vizyonu çerçevesinde yenilikçi ve öncü olma yolunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Aydoğan, "Gayeniz ne ise gayretiniz de o yönde oluyor. Sürekli Eğitim Merkezi olarak gayemiz, vermiş olduğumuz eğitim ve hizmetlerin kalitesini arttırarak, üniversitemizin, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda TSE tarafından verilen TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemini tüm süreçlerimizde hayata geçirmiş bulunmaktayız. Türkiye’de üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşıyan bu belgelendirme sürecinde desteklerinden dolayı sayın rektörümüz Prof. Dr. Recep Bentli hocamıza, rektör yardımcılarımıza, genel sekreterliğimize, TSE yöneticilerimize, merkez müdürlüklerimize ve kalite koordinatörlüğümüze şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise konuşmasında, "Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak vizyonumuzda belirttiğimiz gibi yenilikçi bir üniversite olmak için çabalamaktayız" ifadelerine yer verildi.
Bu kapsamda Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz doğrulanabilir, sertifikalandırılabilir bir eğitim modeli sağlamak ve organizasyonel etkinliğini arttırmak amacıyla başvuru aşamasından sertifika alma aşamasına kadar tüm süreçleri içinde barındıran bir sistemin gerçekleştirildiğini belirten Bentli, “Sertifikaların e-devletten sorgulanabilir ve doğrulanabilir bir yapıya kavuşmuş olması kalite yönetimi açısından önem verdiğimiz bir husustu. Merkezimiz, yapmış olduğumuz bu çalışmaları belgelendirmek amacıyla TSE’ye başvuru yaparak TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemini hayata geçirmek istemiştir. Öncelikle Yönetim Sisteminin temel eğitimi alınmış ve merkezimizin tüm süreçleri sistemin gerekleri doğrultusunda hazır hale getirilmiştir. TSE tarafından yapılan tetkik neticesinde Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olarak TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanmıştır. Böylelikle Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından verilen belgeler TSE kalitesiyle de daha da güçlü hale gelmiştir. Bu süreçte başta Sürekli Eğitim Merkezimiz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Belge takdimi için misafir ettiğimiz TSE Başkanımız Sayın Mahmut Sami Şahin’e de özellikle teşekkür ediyor, kendilerini üniversitemizde ve şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise konuşmasında TSE’nin Türkiye’nin milli bir standardizasyon kuruluşu olduğunu belirterek, kanunlardan aldığımız yetki ile Türkiye’de iş dünyasını, sanayiciyi ve kamu kuruluşlarını ihtiyacı olan standartlar konusunda yetkin hale getirmek için faaliyetler yürütmekte olduklarını ifade ettiler. TSE’nin Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından biridir. Yaklaşık 2700 çalışanımız ve laboratuvarlarımız ile Türkiye’nin her bölgesinde 180 farklı alanda faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Yapmış olduğumuz standardizasyon faaliyetleri ile iş dünyamızın ve ticaretimizin uluslararası standartlara adapte olmasını da sağlıyoruz. Üniversiteler ile de iş birliğini geliştirmek için her fırsatta gayret gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren, akademik bilgi ve tecrübenin iş dünyasına aktarılmasında faaliyetlerimiz sürdürmekteyiz. Bu çerçevede YÖK Başkanımız ile gerekli görüşmeler yapıp protokol aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Malatya Turgut Özal Üniversitesi TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini alması üniversiteler arasında ilk olma özelliği taşımaktadır. Bu hususta gösterdikleri vizyon ve eğitimde kalite yönetimine verdikleri önem için de başta sayın rektörümüz olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversitemizin almış olduğu TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi belgesinin hayırlı olmasını diliyor ve bu alanda bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum" diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem