MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sadıkoğlu, yeni hibe desteği talep etti

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sadıkoğlu, yeni hibe desteği talep etti

Ekonomi 27.06.2024 18:14:10 0
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sadıkoğlu, yeni hibe desteği talep etti
Tarih: 27.06.2024 18:14 Güncelleme: 27.06.2024 18:14
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic’i Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda ağırlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, UNDP’nin depremzede işletmelere verdiği hibe desteğinin önemli bir can suyu olduğunu belirterek, yeni hibe desteği talep etti.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, beraberindeki heyetle Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu tarafından karşılanan UNDP heyeti MTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile toplantı düzenledi.
Malatya’ya gelecek her türlü desteğin önemine vurgu yapan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Deprem sonrası büyük yara alan esnafın, orta ölçekli işletmelerin ve sanayicilerin genel durumu hakkında her daim Malatya Ticaret ve Sanayi Odamızla istişare halindeyiz. Şehrimizin ekonomik olarak daha hızlı toparlanabilmesi adına bu tür istişarelerin önemi çok büyük. Depremzede işletmelerimiz için hibe destekleri elbette büyük anlam taşıyor. Ticaret Sanayi Odamızın üyeleri için gösterdiği bu gayret çok önemli. Malatya’daki işletmelerin 6 Şubat öncesine dönebilmesi için her türlü desteğin takipçisiyiz. BM başta olmak üzere farklı fon, hibe ve düşük faizli kredilerin şehrimize kazandırılması için gayret gösteriyoruz. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic beyefendi özelinde tüm UNDP ekibine de şehrim adına teşekkür ediyorum” dedi.
UNDP’nin Malatya’daki 842 küçük ve orta ölçekli işletmeye verdiği toplam 44 milyon TL’lik hibe desteği için teşekkür eden Başkan Sadıkoğlu, Malatya’nın ağır hasar alan iş yeri sayısında tüm deprem illeri arasında birinci sırada olduğunu belirtip yeni hibe desteği talebinde bulundu. Başkan Sadıkoğlu, “Şehrimizde 27 bin 500 bağımsız iş yerimiz kullanılamaz hale geldi. Odamızın 10 bin 600 üyesinin tamamı depremden doğrudan ve dolaylı yoldan etkilendi. Ağır hasarlı konut sayısıyla Hatay’dan sonra ikinci sırada yer alan Malatya’mız, ağır hasarlı işyeri sayısında ise birinci sırada yer alıyor. Yani, Malatya olarak depremi en ağır haliyle yaşadık. Yapmış olduğumuz görüşmeler ve talepler sonucunda 842 küçük ve orta ölçekli işletmeye verdiğiniz toplam 44 milyon TL’lik hibe desteği için teşekkür ediyoruz. Biz istiyoruz ki tüm işletmelerimiz hibe desteğinden faydalansın. Bu kapsamda yeni hibe destekleri talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Deprem sonrasında Malatya özelinde UNDP olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, MTSO Başkanı Sadıkoğlu’nun talebi doğrultusunda yeni hibe arayışında olduklarını ifade ederek, yeni fonlar buldukları takdirde Malatya’daki işletmelere hibe desteği sunacaklarını belirtti.
Ziyarette UNDP Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, UNDP Gaziantep Bölge Temsilcisi Hamit Doğan, UNDP Proje Yöneticisi Alper Demir ve UNDP Malatya Temsilcisi Oğuz Deveci de yer aldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ