MTSO Başkanı Sadıkoğlu: “Süre uzatıldıysa, resmi açıklama neden yapılmadı?”

MTSO Başkanı Sadıkoğlu: “Süre uzatıldıysa, resmi açıklama neden yapılmadı?”

Ekonomi 10.12.2024 15:44:53 0
MTSO Başkanı Sadıkoğlu: “Süre uzatıldıysa, resmi açıklama neden yapılmadı?”
Tarih: 10.12.2024 15:44 Güncelleme: 10.12.2024 15:44
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen Mücbir Sebep halinin 1 yıl uzatıldığı noktasında hala resmi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekerek, “Eğer bir süre uzatımı olacaksa bir an önce açıklanmasını bekliyoruz” dedi.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Kışla Caddesi’nde faaliyetlerini sürdüren iş yerlerini ziyaret etti.
Ziyaretler sırasında esnafın en çok dile getirdiği konunun iş daralması yaşadıkları olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “Kışla Caddesi’nin bir tarafı Saray Mahallesi Rezerv Alan projesi nedeniyle yıkıldı, diğer taraftaki iş yerleri faaliyetlerine devam ediyor. Esnafımızı gezdiğimizde genelinin söylediği, işlerinin düşük olması. Önümüz kış ve esnafımızın en ölü sezonu” dedi.
Bu süreçte mücbir sebep uygulamasının da sona erdiğini ifade eden Sadıkoğlu, “Mücbir sebep süresinin iş yeri ve konutlar teslim edilip şehirlerimiz normale dönene kadar uzatılmasının şart olduğunu her platformda yüksek sesle dile getirdik ama uzatılmadı. Geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda teklif edilen ve komisyondan geçen, ancak yasalaşmayan bir metin görseliyle sosyal medyada ‘Mücbir Sebep 1 yıl uzatıldı’ şeklinde müjde paylaşımları yapılmıştı. Süre uzatıldıysa neden hala Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından resmi bir açıklama yapılmadı? Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’ı ve birçok hükümet yetkilisini geçtiğimiz hafta deprem bölgesi oda başkanlarımızla birlikte ziyaret ettik. Yaptığımız görüşmelerde mücbir sebep süresinin uzatıldığına dair her hangi bir bilgi bizlere verilmedi. Düzenleme yapılacağını ve yapılması düşünülen düzenleme ile mücbir sebep halinin uygulanmasında vergi mükelleflerinin kategorize edilerek, uygulamadan belirli firmaların yararlanacağı söylendi. Depremzede mükellefin küçüğü büyüğü olmaz. Ziyaretlerde de dile getirdiğim talebimizi bir kez daha ifade etmek isterim, asrın felaketini yaşamış ve büyüklüğü 6’yı bulan depremlerin devam ettiği şehirlerimizde mükellef ayırımı olmadan tüm işletmelerin faydalanabileceği bir süre uzatımı yapılmasını talep ediyoruz. Eğer bir süre uzatımı olacaksa bir an önce açıklanmasını bekliyoruz. Bu kapsamda hükümet ve bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ