MSB Askerlik Yerlerini Açıkladı: Sınıflandırma Sonuçlarınızı e-Devlet'ten Kontrol Edin!

Askerlik sorgulama ekranı açıldı! 2024 celp dönemi yerleştirme sonuçları duyuruldu.

Genel 2.08.2024 18:20:00 0
MSB Askerlik Yerlerini Açıkladı: Sınıflandırma Sonuçlarınızı e-Devlet
Tarih: 02.08.2024 18:24

MSB'DEN ÖNEMLİ DUYURU

Milli Savunma Bakanlığı, savunma kuvvetlerimizin gelecek dönemlerde güçleneceğinin müjdesini verdi. Bakanlık, 2024 yılının Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında silahaltına alınacak yedek subay, astsubay adayları ve erlerle ilgili sınıflandırma sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Kesinleşen bu sonuçlar e-Devlet platformu üzerinden ve ilgili askerlik şubelerinden erişime açık hâlde. Ayrıca, Bakanlığın mobil uygulaması üzerinden de sonuçlar hızlı bir şekilde öğrenilebilir.

ASKERLİK GÖREVİ SORGULAMA İŞLEMLERİ

Bakanlık kalabalık askerlik şubelerinin önüne alternatif bir yapay zeka çözümü sunmuş durumda. Vatandaşlarımız, kendilerine ait askerlik hizmet bilgilerini www.turkiye.gov.tr web sitesinden kolaylıkla temin edebilirler. Web sitesinin "Kurumlar" sekmesi altındaki Milli Savunma Bakanlığı alanında yer alan çeşitli hizmetler mevcut. "Er Sınıflandırma, Yedek Astsubay, Yedek Subay ve Bedelli Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama" hizmetleri bu alanın en gözde fonksiyonları arasında.

Sisteme girdiğinizde ilgili hizmet adını aratmanız yeterli olacak. Arama sonrası ekrana gelen linke tıklayarak, yedek subay ya da er sınıflandırma sonuçlarınızı saniyeler içinde öğrenebilirsiniz. Bu kolaylıkla vatandaşların hizmet bilgilerine ulaşmaları ve yeni görev yerlerini anında görmeleri mümkün hale getirilmiş durumda.