MSB 2022/3 Sözleşmeli Er Alımı Sınav Aşamaları ve Süresi Nedir? Sonuçlar Açıklandı

MSB Askeri personel alımı kapsamında duyuru yayımladı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri sözleşmeli er alımı sonuçları ve sınav aşamaları haberde.

İş İlanları 19.10.2022 09:37:00 0
MSB 2022/3 Sözleşmeli Er Alımı Sınav Aşamaları ve Süresi Nedir? Sonuçlar Açıklandı
Tarih: 19.10.2022 09:40

Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeli er alımı sonuçlarını açıkladı. MSB 18 Ekim 2022 tarihi ile yayımladığı duyuruya göre 2022 yılı 3. Dönem Sözleşmeli Er alımı sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlarına e-Devlet şifresi ile ulaşabilecekler. MSB yayımladığı duyurusunda Sözleşmeli Er temini faaliyetlerini ve tarihlerinide duyurdu. Bu kapsamda Sınav ve seçim aşamaları nedir? Sonuç sorgulama ekranı nedir?

2022/3 Sözleşmeli Er Alımı Sonuçları Açıklandı!

MSB'den gelen duyuruya göre Sözleşmeli Er temini sonuçları açıklandı. Geçtiğimiz günlerde başvurusu alınan Sözleşmeli Er temini için sonuçlar 18 Ekim 2022 tarihinde duyuruldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına 2022 yılı 3. Dönem kapsamında yapılan Sözleşmeli Er temini için sonulara e-Devlet şifresi ile ulaşabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Başvuru sonucunuzu e-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra Tercihlerim menüsü altından öğrenebilirsiniz. Giriş yapmak için tıklayınız.

Seçim Faaliyetleri Tarihleri Nedir?

Millî Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Sözleşmeli Er Temini faaliyeti 25 Ekim-09 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Ancak Celp ve planlama faaliyetleri sebebi ile 28 Ekim, 03 Kasım, 04 Kasım, 08 Kasım, 09 Kasım, 01 Aralık, 02 Aralık, 06 Aralık ve 07 Aralık tarihleri arasında seçim faaliyetleti yapılmayacaktır.

Faaliyetler MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Mamak/ANKARA) yerleşkesinde icra edilecektir.

Seçim Aşamaları Nedir?

    Evrak Kabul,
    Fiziki Değerlendirme (Boy ve kilo oranlarının kontrolü),
    Fiziki Yeterlilik Testi (mekik, şınav ve düz koşu (400 metre),
    Mülakat,
    Hastane sevk aşamalarından oluşmaktadır.

FYT Sınavı Aşamaları ve İstenen Malzemeler nedir?

FYT sınavlarına katılabilmek için eşofman, şort ve spor ayakkabısı vb. malzemeleri (Mülakata spor kıyafeti ile girilebilecektir. " Adaylar, "Hedef Koşusu, 1.500 m Koşu veya 400 m Koşu" branşlarından bir tanesinden teste tabi tutulur. "

Hedef koşusu, 35 metre uzunluğu olan parkurda gerçekleştirilir. Aynı kulvar üzerinde ve başlangıç noktasından 15 m, 20 m, 30 m ve 35 m uzaklıklarda hedefler vardır. Her bir hedefin üzerinde ikişer adet tahta vardır. Adaylar başlangıç noktasından koşuya başlarlar. Önce, 35 m uzaklıktaki hedefteki tahtalardan bir tanesini alır başlangıç çizgisinde bulunan sepete atar. Daha sonra tek kalan diğer tahtayı alıp sepete atar. Aday uzaktaki hedeften başlayarak yakındaki hedefe doğru sırayla koşar ve tek tek tahtaları toplayıp sepete atar. Koşu en son tahtayı sepete atıp ve bitiş çizgisini (başlangıç ve bitiş çizgileri aynı yerdir) geçtikten sonra tamamlanır. Adaylar toplam 400 m koşmuş olur.

DUYURUNUN TAMAMI: https://personeltemin.msb.gov.tr


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem