Mobil Kanser Taraması Van'da Hayat Kurtarıyor

Van İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı KETEM ekipleri ilçeleri geziyor, Erken teşhis için savaşıyor!

Van Haberleri 11.07.2024 10:46:00 0
Mobil Kanser Taraması Van
Tarih: 11.07.2024 10:51

Van'da kanserle mücadele artarak devam ediyor. Mobil tarama araçları ile sağlık konusunda halkı bilinçlendirmek için eğitim veriliyor.

Van'da sağlık yetkilileri, kanser taramalarını sürdürüyor. Özellikle kırsal bölgeler ve nüfusu yoğun olan ilçeler dahil olmak üzere, mobil kanser tarama aracıyla seyahat eden sağlık çalışanları, kanser taramaları gerçekleştirip erken teşhis ve tedavi konusunda vatandaşlara önemli bilgiler veriyor.

MOBİL KANSER TARAMA ARACI KIRSALDA

Sağlık Bakanlığı'nın önderliğinde yürütülen ulusal bir program dahilinde hareket eden Van İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, "Erken teşhis hayat kurtarır" sloganı altında faaliyetlerini yürüten Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)'nin çalışanlarıyla birlikte, ilçeleri dolaşarak kanserde erken teşhisin hayati önemini vurguluyorlar.

KADINLARDA MEME VE SERVİKS, HERKESTE KOLON KANSERİNE KARŞI TARAMA

Gürpınar İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi, bölgelerde yaşayan 40-69 yaş aralığındaki kadınlara yönelik meme kanseri taraması için mamografi çekimleri yaparken, 50-70 yaş arasındaki bireyler için kolorektal kanser taraması, 30-65 yaş aralığındaki kadınlara ise serviks kanseri taraması gerçekleştirmektedir.

ÜCRETSİZ TARAMALAR VE SEVKLER BAŞARIYLA YÜRÜTÜLÜYOR

İl genelindeki Mobil Kanser Tarama aracında gerçekleştirilen ücretsiz tavsiye etmekte ve risk taşıyan bireyleri uygun sağlık kuruluşlarına yönlendirerek tedavi süreçlerini takip etmektedir. Kanser taramalarına yönelik olarak halkın ilgisi de gitgide artmaktadır.

ERKEN TANI VE FARKINDALIK İÇİN ÇABALAR

Erken tanı ve tedavi süreçlerine dair eğitimler, zaman zaman merkezde ve ilçelerde ya da mobil araçlarla yapılan taramalarla vatandaşlara aktarılıyor. Bu eğitim ve taramalar, bireylerin sağlığı için farkındalık oluşturmayı, gerektiğinde tetkik ve tedavilere öncülük etmeyi amaçlıyor.

GENİŞ KAPSAMLI TARAMALAR İLE HAYATLAR KURTARILIYOR

Gerçekleştirilen taramalar, "erken tanı kurtarır" anlayışıyla, belli yaş gruplarına yönelik olarak önceden planlanmıştır ve çoğunluğu ücretsiz olarak sunulmaktadır. KETEM ekipleri tarafından kolorektal, serviks ve meme kanseri dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine yönelik taramalar aktif olarak sürdürülmektedir. Bu çabalar, Van il merkezi ve tüm ilçeleri kapsayacak şekilde, erken teşhisle yaşam kurtarma misyonunu ön planda tutarak devam etmektedir.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi


Anahtar Kelimeler: Mobil Kanser Taraması ' Hayat Kurtarıyor