Mobil tarama aracı, kanserde erken teşhise katkı sağlıyor

Mobil tarama aracı, kanserde erken teşhise katkı sağlıyor

Sağlık 12.03.2024 11:01:45 0
Mobil tarama aracı, kanserde erken teşhise katkı sağlıyor
Tarih: 12.03.2024 11:01 Güncelleme: 12.03.2024 11:01
Bingöl’de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hizmet veren mobil mamografi aracı, 4 ay içinde 2 binden fazla kişiyi kanser taramasından geçirdi.
Bingöl’de yaklaşık 4 ay önce İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hizmet vermeye başlayan mobil mamografi aracı ilçe, köy ve mahallerde gezerek vatandaşların kanser tarama işlemlerini gerçekleştiriyor. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanserinde erken teşhise katkı sunan mobil araç, şimdiye kadar 2 binden fazla kişiye hizmet sundu.
Bingöl Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Muammer Musaoğlu, 40 yaşından büyük her kadının mutlaka meme kanseri, 30-69 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri ve 50 yaşından büyük erkek ve kadınların da kalın bağırsak kanseri taraması yapmasının önemli olduğunu söyledi. Erken teşhisin önemine de değinen Dr. Musaoğlu, ’’Yaklaşık 4 aydır hizmete sunduğumuz mobil mamografi aracımızla özellikle Bingöl’ün köylerinde ve ilçelerinde kanser tarama hizmetini gerçekleştirmekteyiz. Bu 4 aylık süreçte 2 binden fazla vatandaşımızın kanser taramasını tamamladık. Burada bizim taradığımız 3 kanserden bahsetmek istiyorum, birincisi meme kanseri, 40 yaşından büyük her kadının mutlaka meme kanseri taramasını gerçekleştirmelerini istiyoruz. Rahim ağrı kanserini ise 30-69 yaş arası her kadının yaptırmasını istiyoruz. Bu taramayı bizim kurumlarımızda yaptırabilecekleri gibi kendi mahallelerindeki en yakın sağlık kurumuna giderek bu taramayı gerçekleştirebilirler. 3’üncü taramasını yaptığımız kanserde kalın bağırsak kanseri. 50 yaşından büyük kadın ve erkek tüm vatandaşlarımızı tarama işlemi yapmaya davet ediyoruz. Taramaların önemine gelecek olursak, bir hastalığı tedavi etmek her zaman hastalığı önlemekten daha zordur. Biz burada daha çok erken evrede belirti vermeden, hastanın hayat kalitesini bozmadan bir düzeydeyken hastalığı yakalayıp, tedavi edip hastanın hayatına daha konforlu bir şekilde devam etmesini istiyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ