Mobil tarama aracı, kanserde erken teşhise katkı sağlıyor

Mobil tarama aracı, kanserde erken teşhise katkı sağlıyor

Sağlık 12.03.2024 11:01:45 0
Mobil tarama aracı, kanserde erken teşhise katkı sağlıyor
Tarih: 12.03.2024 11:01 Güncelleme: 12.03.2024 11:01
Bingöl’de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hizmet veren mobil mamografi aracı, 4 ay içinde 2 binden fazla kişiyi kanser taramasından geçirdi.
Bingöl’de yaklaşık 4 ay önce İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde hizmet vermeye başlayan mobil mamografi aracı ilçe, köy ve mahallerde gezerek vatandaşların kanser tarama işlemlerini gerçekleştiriyor. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanserinde erken teşhise katkı sunan mobil araç, şimdiye kadar 2 binden fazla kişiye hizmet sundu.
Bingöl Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Muammer Musaoğlu, 40 yaşından büyük her kadının mutlaka meme kanseri, 30-69 yaş arası kadınların rahim ağzı kanseri ve 50 yaşından büyük erkek ve kadınların da kalın bağırsak kanseri taraması yapmasının önemli olduğunu söyledi. Erken teşhisin önemine de değinen Dr. Musaoğlu, ’’Yaklaşık 4 aydır hizmete sunduğumuz mobil mamografi aracımızla özellikle Bingöl’ün köylerinde ve ilçelerinde kanser tarama hizmetini gerçekleştirmekteyiz. Bu 4 aylık süreçte 2 binden fazla vatandaşımızın kanser taramasını tamamladık. Burada bizim taradığımız 3 kanserden bahsetmek istiyorum, birincisi meme kanseri, 40 yaşından büyük her kadının mutlaka meme kanseri taramasını gerçekleştirmelerini istiyoruz. Rahim ağrı kanserini ise 30-69 yaş arası her kadının yaptırmasını istiyoruz. Bu taramayı bizim kurumlarımızda yaptırabilecekleri gibi kendi mahallelerindeki en yakın sağlık kurumuna giderek bu taramayı gerçekleştirebilirler. 3’üncü taramasını yaptığımız kanserde kalın bağırsak kanseri. 50 yaşından büyük kadın ve erkek tüm vatandaşlarımızı tarama işlemi yapmaya davet ediyoruz. Taramaların önemine gelecek olursak, bir hastalığı tedavi etmek her zaman hastalığı önlemekten daha zordur. Biz burada daha çok erken evrede belirti vermeden, hastanın hayat kalitesini bozmadan bir düzeydeyken hastalığı yakalayıp, tedavi edip hastanın hayatına daha konforlu bir şekilde devam etmesini istiyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

Galatasaray - Konyaspor Maçı'nda Goller Art Arda geldi.. Canlı Takip - Canlı İzle


Van Spor

Arif Ünver’den Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

Elazığ’da kuşak terfi sınavları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ