MİT'ten Suriye'de Terörün Damarına Darbe: Kamışlı Operasyonuyla Tekin Guyi Etkisiz!

MİT'in nokta operasyonu: Sözde genel sorumlu etkisiz hale getirildi.

Asayiş 25.08.2024 15:17:00 0
MİT
Tarih: 25.08.2024 15:19 Güncelleme: 25.08.2024 15:20

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI'NDAN DİKKAT ÇEKİCİ BAŞARI

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörle mücadele operasyonlarına ara vermeden devam ediyor. Bu kez hedef, Suriye'nin Kamışlı kentindeki PKK/KCK'nın sözde önemli bir ismi oldu. Kod adı Tekin Guyi olan terörist Abdülhamit Kapar, MİT'in dikkatle planladığı ve titizlikle yürüttüğü operasyon neticesinde etkisiz hale getirildi.

SURİYE KAMIŞLI'DA BAŞARIYLA TAMAMLANAN OPERASYON

Sözde Genel Sorumlusu olduğu ifade edilen Tekin Guyi yakalanarak etkisiz hale getirildi. PKK'nın Suriye yapılanması içerisinde önemli bir yer tutan ve birçok birime başkanlık eden Kapar, MİT'in kararlı takibi sonucunda tespit edilen konumunda etkisiz hale getirildi.

YEŞİL KATEGORİDE ARANAN TERÖRİST: “ASKERLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI”

Terör arananlar listesinde yeşil kategoride bulunan ve 1992 yılında 26 askerimizin şehit edilmesi eylemine karıştığı belirtilen terörist Abdülhamit Kapar, MİT'in hedef listesinde uzun süredir yer alıyordu. Operasyonun başarılı olmasıyla, askerlerimizin kanının yerde kalmadığı bir kez daha gösterildi.

TEKİN GUYİ KOD ADLI TERÖRİST ABDÜLHAMİT KAPAR KİMDİR?

Tekin Guyi kod adıyla tanınan Abdülhamit Kapar, terör örgütü PKK/KCK bünyesinde 1992 yılından bu yana çeşitli kademelerde yer aldı ve faaliyetler yürüttü. 1992'den 2011'e kadar Irak'ta, 2011'den sonra ise örgütün askeri eğitim faaliyetlerinde aktif bir rol aldı. 2018 yılında ise SuriyePKK/YPG yapılanmasında önemli sorumluluklar üstlenmeye başladı ve en son olarak örgütün Suriye'deki sözde genel sorumlusu olarak görev yapıyordu.