MİT'ten Süleymaniye'de Nokta Operasyon: PKK'nın Üst Düzey İsmi Gülistan Tekik Etkisiz!

Mit'ten başarılı operasyon: PKK sözde sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Asayiş 28.08.2024 12:49:00 0
MİT
Tarih: 28.08.2024 12:54 Güncelleme: 28.08.2024 12:56

MİT'TEN NOKTA OPERASYON

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından birini, Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi. Bölücü terör örgütüne yönelik darbe, PKK tarafından Murat Karayılan'ın özel talimatıyla sahte kimlik düzenlenerek Süleymaniye'ye yerleştirilen ve örgütün propaganda ile dezinformasyon çalışmalarını yürüten Gülistan Tekik'in öldürülmesiyle indirildi.

DEŞİFRE OLMAMAK İÇİN SAHTE KİMLİK

Deşifre olmaması için sahte kimlikle çalışmalar yöneten Tekik, bölgeye yerleştikten sonra, örgüt ideolojisini yayma ve örgüte yeni katılımları artırma görevlerini üstlenmişti. Aynı zamanda Süleymaniye'de benzer çalışmaları yürüten diğer hücrelerin de sözde sorumlusu olarak görev yapıyordu.

MİT İSTİHBARATI ALDI VE HAREKETE GEÇTİ

MİT, Tekik'in Süleymaniye'de olduğu bilgisini aldıktan sonra, onu adım adım takibe aldı. Operasyonun en uygun zamanda gerçekleştirildiği ve böylece terörist Gülistan Tekik'in etkisiz hale getirildiği bildirildi. Tekik, örgüt bünyesinde özellikle psikolojik harekat alanında özel olarak yetiştirilmiş ve üst düzey bir sorumlu seviyeye çıkarılmıştı. Onun öldürülmesinin ardından, KYB yöneticileri tarafından örgüt kimliğine atıfta bulunulmadan ölümü duyuruldu.

GÜLISTAN TEKİK'İN ÖRGÜTTEKİ GEÇMİŞİ

1998 yılında PKK/KCK bünyesine katılan ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan aranma/yakalama kaydı bulunan Gülistan Tekik, örgüt içerisinde birçok kritik görevde yer aldı. Uzun yıllar PKK'nın önde gelen isimleriyle çalışan Tekik, özellikle Murat Karayılan'ın en güvendiği kişiler arasındaydı. PKK'nın Kandil ve Suriye gibi farklı bölgelerinde de aktif rol almış, çeşitli eğitim sorumluluklarını üstlenmişti.