MİT Kuşatması: MOSSAD'ın Paravanı Rexhepi Kelepçelendi!

Türk İstihbaratı MOSSAD Ağını İfşa Etti.

Asayiş 3.09.2024 09:46:00 0
MİT Kuşatması: MOSSAD
Tarih: 03.09.2024 09:48

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başarılı operasyonları kapsamında, İsrail'in gizli servisi MOSSAD'ın para ağını yönetmekle suçlanan Liridon Rexhepi'nin Türkiye'de tutuklandığı bildirildi.

MİT OPERASYONLARLA MOSSAD'A GÖZ AÇTIRMIYOR

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın dikkatli takibatı sonucunda kesintisiz yürütülen operasyonlar, MOSSAD ile ilişkilendirilen Rexhepi'nin Türkiye'deki malî ağını yönettiğine işaret ediyor. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri ile ortak hareket eden ekipler, MOSSAD'ın Türkiye içi faaliyetlerine yönelik çalışmaları başarıyla sürdürüyor.

KAÇMAK YOK: MİT HER YERDE

Rexhepi'nin, İsrail İstihbarat Servisi'nin direktifleri doğrultusunda Türkiye'de görev alan kişilere para transferleri yaptığı belirlendi. İlgililer, drone çekimleri yaparak, Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât faaliyeti yürütüp, Suriye'deki gelişmeler hakkında bilgi toplayıp bu bilgileri MOSSAD'la paylaşıyorlardı. Rexhepi'nin hareketlerinin ve finansal işlemlerinin tamamı, MİT tarafından detaylı bir şekilde incelendi ve takip altına alındı.

MOSSAD FİNANSÖRÜ GÖZALTINA ALINDI, TUTUKLANDI

Rexhepi'nin, 25 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye'ye girişiyle birlikte, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın dikkatli gözlemi altına girdiği ve tüm faaliyetlerinin kayıt altına alındığı bildirildi. 30 Ağustos'ta İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alınan Rexhepi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sorgusunda para transferlerini kabul eden Rexhepi'nin MOSSAD'la olan ilişkisi resmen kanıtlandı.

PARA AĞI DEŞİFRE OLDU

MİT tarafından düzenlenen başarılı operasyonlar neticesinde, MOSSAD'ın Türkiye'deki saha elemanları için Doğu Avrupa ülkelerinden, özellikle Kosova'dan yüklü miktarda para transferi yaptığı deşifre edildi. Ortaya çıkan bilgilere göre, MOSSAD tarafından finanse edilen birimlerin, toplanan bu fonları Suriye'deki faaliyetler için kullandıkları belirlendi.

SURİYE İÇİN FİNANS AKTİVİTELERİNE SON

Yürütülen detaylı finansal takip operasyonlarıyla, Türkiye'deki elemanların Kosova üzerinden transfer edilen paraları Western Union aracılığıyla ve kripto para yöntemleri kullanarak Suriye'deki alt kaynaklara aktardığı tespit edilmiştir. Bu bulgularla birlikte, MOSSAD ile ilgili daha geniş bir ağın da ortaya çıkarılması bekleniyor.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem