Miniklerden çevreye duyarlı defile

Miniklerden çevreye duyarlı defile

Eğitim 17.06.2025 10:08:28 0
Miniklerden çevreye duyarlı defile
Tarih: 17.06.2025 10:08 Güncelleme: 17.06.2025 10:08
Elazığ’da İsmet Paşa İlkokulu’nun yıl sonu gösterisinde öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları kıyafetlerle anlamlı bir defile sundu. Velilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte çaydaçıra, sema gösterisi, tiyatro ve müzik dinletisi de yer aldı.
Elazığ’daki İsmet Paşa İlkokulu idaresi tarafından "yıl sonu gösterisi" etkinliği düzenlendi. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, geri dönüşüm ve atık malzemelerden tasarladıkları kıyafetleri sergileyerek büyük alkış topladı. Pet şişeler, karton kutular, plastik kapaklar ve kullanılmayan kumaş parçalarıyla hazırlanan giysiler, öğrencilerin çevre bilincini yansıttı. Podyuma çıkan minikler, özgüvenli duruşları ve renkli kıyafetleriyle izleyenlere görsel bir şölen sundu. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Elazığ’a özgü "çaydaçıra" halk oyunuyla başladı. Ardından semazen gösterisiyle izleyenler manevi bir atmosfer yaşarken, öğrencilerin sergilediği tiyatro oyunu ve müzik dinletisi ise salonda keyifli anlar yaşattı.
Yıl sonu etkinliğini sadece bir gösteri değil, aynı zamanda öğrencilere sosyal sorumluluk, sanat ve kültürel değerleri bir arada sunma fırsatı olarak gördüklerini belirten İsmet Paşa İlkokulu Müdürü Mehmet Yıldız, ’’Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu OTİS Projesi kapsamında okul olarak yıl sonu etkinlik gösterilerini yapmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Okul olarak şunu çok iyi biliyoruz, çocuklarımızın psikososyal gelişiminde sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemini bilen bir okuluz. Bu kapsamda bir yıl boyunca halk eğitim müdürlüğümüzün desteği ile okulumuzda bir çok çalışma gerçekleştirdik. Bunların arasında, semazeni tiyatro, folklor, resim var. Minik yüreklerimizin bugün çok heyecanlı, bizler heyecanlıyız. Bu heyecanımıza ortak olduğunuz için çok teşekkür ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: miniklerden çevreye duyarlı defile
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ