Miniklerden ahşaba hayat veren sergi: Avrupa Birliği destekli projenin sergisi Tatvan’da açıldı

Miniklerden ahşaba hayat veren sergi: Avrupa Birliği destekli projenin sergisi Tatvan’da açıldı

Genel 30.05.2025 09:32:16 0
Miniklerden ahşaba hayat veren sergi: Avrupa Birliği destekli projenin sergisi Tatvan’da açıldı
Tarih: 30.05.2025 09:32 Güncelleme: 30.05.2025 09:32
Bitlis’te Tatvan Sahil Anaokulu öğrencileri, Avrupa Birliği destekli eTwinning projesi kapsamında hazırladıkları eserleri "Bir Tahta Parçasını Nasıl Dönüştürürsün?" sergisinde görücüye çıkardı.
Tatvan’daki bir alışveriş merkezinde açılışı yapılan sergi, çocukların doğal materyallerle üretim yaparak çevre bilinci kazanmalarını amaçlarken, bu proje Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında tasarlanarak 0-6 yaş grubundaki çocukların yaparak öğrenme sürecine katılmalarını sağlamak üzere uygulandı. Proje kapsamında çocuklar; ahşap çubuklar, tahta parçaları, kütükler, dal parçaları, kürdanlar ve kozalak gibi çeşitli doğal atıkları kullanarak birbirinden etkili ürünler ortaya koydu. Sadece yerel değil, Kuzey Makedonya, Hırvatistan, Romanya, Ürdün ve Litvanya gibi ülkelerden de okullar projeye ortak oldu. Böylece öğrenciler kültürler arası etkileşimle hem kendi eserlerini tanıtma hem de farklı ülkelerdeki çocukların çalışmalarını görme fırsatı yakaladı. Projenin dikkat çeken bir diğer yönü ise STEM, P4C, SOT ve kodlama gibi yenilikçi eğitim yaklaşımlarını bir araya getirmesi oldu. Bu yöntemlerle desteklenen proje, çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini desteklerken, öğretmen ve velilerin işbirliğiyle çok yönlü bir öğrenme ortamı sundu.
Serginin açılışında konuşan Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Uludağ, projenin çevre dostu eğitim anlayışıyla yapılandırıldığını belirterek, "Doğal materyaller, çocuklarımızın hayal gücünü serbestçe kullanmalarına imkan tanırken, onları zararlı mikro plastikten uzak tutarak sağlıklı bir öğrenme ortamı sunuyor. Bu materyallerle çocuklar sadece üretmiyor; aynı zamanda çevreye karşı duyarlı, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak gelişiyor" dedi.
Ahşap malzemelerin çocukların dokunma, görsel ve işitme duyularını uyararak duyusal gelişimlerini desteklediğini belirten Uludağ, projenin duygusal ve sosyal açıdan da fayda sağladığını vurguladı.
Velilerin sürece aktif olarak katılım sağlaması ise çocukların öğrenme deneyimini daha da pekiştirdi. Sergi sonunda proje kapsamında emeği geçen öğretmenler, öğrenciler ve veliler büyük bir gurur yaşarken; etkinliğe katılan protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler hatıra fotoğrafı çektirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, miniklerin doğayla iç içe ve bilinçli bir öğrenme süreciyle neler başarabileceklerini gözler önüne serdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ