Minikler, ektikleri 100 tohumla geleceğe nefes oldular

Minikler, ektikleri 100 tohumla geleceğe nefes oldular

Genel 27.10.2023 13:17:54 0
Minikler, ektikleri 100 tohumla geleceğe nefes oldular
Tarih: 27.10.2023 13:17 Güncelleme: 27.10.2023 13:17
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Bostanbaşı İlkokulu tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ortaklaşa düzenlenen ‘100. Kuruluş Yıldönümünde 100 Tohum Toprakla Buluşuyor ’ etkinliğine katılan çocuklar ektikleri tohumlarla geleceğe nefes oldular.
Yeşilyurt İlçesinde, 29 Ekim 1923 Tarihinde Ülkemizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ilan edilen Cumhuriyetimizin 100’ncü Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine bir yenisi daha eklendi.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan Beylerderesi Şehir Parkının içerisinde faaliyete geçen Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzesinde düzenlenen ‘100’ncü Kuruluş Yıldönümünde 100 Tohum Toprakla Buluşuyor” etkinliği için hazırlanan 100 saksıya 100 tohum ekildi.
Etkinliğe, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Bostanbaşı İlkokulu İdarecileri ve Öğretmenleri ile öğrenciler katıldı. Okullarından servislerle alınarak Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzesine getirilen 100 öğrenci ilk olarak bölgede başka bir örneği olmayan müzenin içerisindeki uçak ve tankın yanı sıra diğer bölümlerde yer alan savaş aletleri ile rölyef uygulamalarını yakından incelediler.
Ellerindeki Türk Bayraklarıyla müzenin dört bir tarafını gezerek hem keyifli anlar yaşayan hem de askeri teçhisatlar hakkında bilgi edinen minik öğrenciler daha sonra kendileri için özel olarak ayarlanan masaların başına geçerek hazırlanan 100 saksıya 100 adet tohum ektiler.
Bostanbaşı İlkokulu öğrencilerinden Fatih Teke ile Fatma Kaya okudukları Cumhuriyet şiiriyle etkinliğe katılanların takdirini topladılar.
Cumhuriyetin 100’ncü Kuruluş Yıldönümüne yakışacak bir etkinliklerine bir yenisini daha eklediklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Aslan, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bizim için millet demektir, bağımsızlık demektir, istiklal ve istikbal demektir, vatan demektir, şanlı Türk Bayrağımızın göklerde ilelebet dalgalanması demektir, güçlü ve müreffeh yarınlar demektir. Ülke ve millet olarak Cumhuriyetimizin 100’ncü yaşını büyük bir gururla kutluyoruz” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi olarak bu haftaya özel olarak düzenledikleri etkinliklere devam ettiklerini belirten Aslan, “Bostanbaşı İlkokulumuzun değerli yöneticileri ve öğretmenlerinin destekleriyle ‘100’ncü Kuruluş Yıldönümünde 100 Tohum Toprakla Buluşuyor’ adı altında güzel bir etkinlik düzenledik. Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzemizde gerçekleşen özel programa katılan 100 çocuğumuz hazırlanan 100 saksıya tohumları ekerek farkındalık oluşturdular. Şanlı Türk Bayrağımızın huzur ve güven veren gölgesi altında gerçekleşen etkinliğimize katılan çocuklarımızın yaşadıkları mutluluk her şeye değerdir. Çocuklarımız ektikleri tohumlarla adeta geleceğe nefes oldular. Ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın erken yaşlarda geçmişini, tarihini, milli ve manevi değerlerini bilmesi, özümsemesi ülkemizin geleceği açısından büyük öneme sahiptir. Etkinlikte emeği geçen herkese ve özellikle çocuklarımıza Belediye Başkanımız Mehmet Çınar adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Renkli ve güzel anlara sahne olan etkinlik, Savunma Sanayi Ve Savaş Makinaları Müzesinin ön kısmında çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ