Minik yüreklerden depremzedelere anlamlı yardım

Minik yüreklerden depremzedelere anlamlı yardım

Genel 5.03.2023 12:58:49 0
Minik yüreklerden depremzedelere anlamlı yardım
Tarih: 05.03.2023 12:58 Güncelleme: 05.03.2023 12:58
Erzincan’da minik öğrencilerin hayat hikâyelerinden oluşan kitabın gelirleri depremzedeler için bağışlanacak.
Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri, yaşadıkları olaylardan esinlenerek yazdıkları hikâyeleri “Hayat Dolu Öyküler” isimli kitapta bir araya topladılar. Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından Türkiye, depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber olmaya devam ediyor. 11 ili etkileyen depremlerin ardından bir yardım da bu kitabın minik yazarlarından geldi. Kitaptan elde edilen geliri depremzede kardeşleri için gönderecek olan minik öğrenciler kitapların çok satılması için imza ve tanıtım günü yaptı. AVM’de yapılan Kitap Tanıtımı ve İmza Günü Programına Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul müdürü Ahmet Sağsöz, müdür yardımcısı Canan Köse Kütük, sınıf öğretmeni Nermin Parmaksızoğlu, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Aksun öğrencilerle sohbet ederek kitap imzalattıktan sonra, “Bu güzel davranışlarından ötürü bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmen ve idarecilerine ise teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulu Müdürü Ahmet Sağsöz, çocukların böyle bir teklifle gelmesinden dolayı çok duygulandıklarını belirterek, “Demirkent TOKİ İlkokulu 3/A sınıfı öğrencilerimiz yaşadıkları olaylardan esinlenerek çeşitli kompozisyonlar, öyküler yazdılar. Daha sonra da biz bunları kitap haline getirmek istedik. Resim öğretmenimiz de bu konuda yardımcı oldu. Çocukların kendi resimlerini kitapta kullanarak öykülerin kahramanları olmasını sağladık. Bu da çocuklara aidiyet duygusu kazandırdı kitapla ilgili olarak. Daha sonra biliyorsunuz deprem yaşandı. Çocuklarımız, bunun üzerine kitap satışlarından elde edilecek gelirin deprem bölgesine gönderilmesi için bir teklifle geldiler. Bu bizi çok duygulandırdı tabi hoşumuza da gitti. Zaten kitabın geliri sağlanmıştı. Parasını velilerimiz ödemişlerdi. Bugünde burada ki satıştan gelecek parayı da yine oraya göndereceğiz” diye konuştu.
Minik öğrenciler yazdıkları hikayelerden anlatarak, “Sınıfça bir kitap yazdık. Kitabımızın gelirleri depremzedelere bağışlanacağı için çok mutluyuz” dediler.
Daha sonra öğrencilere yazarlık sertifikası verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ise yaptığı konuşmada, “Bu çocukların yaşlarında olan birçoğu belki okumayı yazmayı yeni yeni sökerken bunlar artık düşünebiliyor, hayal edebiliyor, düşündüklerini ve hayal ettiklerini de kâğıda, kaleme dökebiliyorlar. İşte bizim Milli Eğitim 2023 Vizyonumuzda da akıl edebilen kalpleri yetiştirebilmek var” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ