Milletvekili Bakbak, Arslantepe’ye hayran kaldı

Milletvekili Bakbak, Arslantepe’ye hayran kaldı

Kültür Sanat 15.10.2022 10:54:04 0
Milletvekili Bakbak, Arslantepe’ye hayran kaldı
Tarih: 15.10.2022 10:54 Güncelleme: 15.10.2022 10:54
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 81 ilde düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” çerçevesinde Malatya’ya gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, tarih başkenti Battalgazi’de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Arslantepe Höyüğü’nü ziyaret etti. Milletvekili Bakbak’a Battalgazi’nin Şehrül-Emini Belediye Başkanı Osman Güder eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından 81 ilde 2023’e Doğru Şehir Buluşmaları devam ediyor. Bu çerçevede Malatya’ya gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Teşkilatı yönetimi ile birlikte Kışla Caddesindeki esnafları ziyaret etti. Esnafların sorunları yerinde dinleyen ve varsa onların taleplerini not alan Bakbak, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını da esnaflara iletti.

Dünya mirası Arslantepe’ye hayran kaldı
Esnaf gezisinin ardından Doğu’nun incisi Battalgazi’deki tarihi mekanlardan Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ını gezen Milletvekili Bakbak, özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesinde bulunan Arslantepe Höyüğü’nü yakından inceledi. Dünya Mirası Arslantepe Höyüğü’ne hayran kalan Milletvekili Bakbak, bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Bu anlamlı tarihi gezi için Başkan Güder’e teşekkürlerini ileten Bakbak, Battalgazi’yi çevresindeki kişilere de tavsiye edeceğinin altını çizdi.
Medeniyetin Kalbi Battalgazi’ye hayran kalmamanın imkansız olduğunu belirten Bakbak, “Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder ve AK Parti ilçe teşkilatındaki başkanlarımız ile birlikte ilçeyi gezdik. Esnaflarımızı ziyaret ettik. Battalgazi zaten tarihi ile ön plana çıkan bir ilçemiz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim ilçemizdeki çalışmalar hakkında da bilgiler aldık. Başkanımız bu kadim ilçede güzel ve başarılı çalışmalara imza atmış. UNESCO Dünya Kültür Mirasına giren ve Türkiye’nin önemli kültür varlıkları arasında yer alan Arslantepe Höyüğü’ne hayran kaldım. İlk kez geldim ve çok beğendim. Sarayın olması, ticaret merkezinin olması, deponun ve üretim alanların olması krala çok büyük güven olduğunu gösteriyor. Yerli ve yabancı turistlerimiz mutlaka burayı görmeli” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ