Milletvekili Arvas mahalle ziyaretlerine devam ediyor

Milletvekili Arvas mahalle ziyaretlerine devam ediyor

Van Haberleri 21.03.2023 12:52:00 0
Milletvekili Arvas mahalle ziyaretlerine devam ediyor
Tarih: 21.03.2023 12:52 Güncelleme: 21.03.2023 13:18

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, seçim sürecine rağmen bugüne kadar başarıyla sürdürdüğü saha çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.
Örnek bir milletvekili olarak AK Parti Genel Merkezine taahhüt ettiği ve seçmene söz verdiği şekilde evini ve ailesini Ankara’ya taşımayan Arvas, haftanın dört gününü seçim bölgesi Van’da siyasi çalışmalarına ve vatandaşa ayırıyor, geriye kalan üç günü de yasama sorumluluğu gereği Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunuyor. Beş yıldır büyük bir özveri ve gayret ile AK Parti teşkilatları eşliğinde Van’ın tüm ilçelerinde etkin bir çalışma yapan Milletvekili Arvas, dönemin sonunda gayreti, mütevazi kişiliği, toplumsal konulara duyarlılığı ve hizmet esaslı yaptığı siyaset ile Van’a kazandırdığı onlarca eserle anılıyor.
Hafta sonu Muradiye ilçesinde saha çalışmalarını sürdüren Milletvekili Arvas, açılmasına öncülük ettiği ve takipçisi olduğu Muradiye Tekstil Fabrikasında incelemelerde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Muradiye Kaymakamlığının işbirliği ile başlatılan ve ilk etapta 100 kişinin istihdam edildiği Muradiye Tekstil ve Hazır Giyim Üretim Projesi, Çalışan ve Üreten Gençler Programı bünyesinde destelenerek hizmete açılmıştı.
Daha sonra ziyaretlerine Erciş ilçesinde devam eden Milletvekili Arvas, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Akademisyenler; Yönetici, Öğretmen, Öğrenci ve Velilerimizle Buluşuyor” adlı eğitim konferansına katıldı. Ardından Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, AK Parti Erciş İlçe Başkanı Muhlis Yeşilbaş ve teşkilat üyeleri ile birlikte Çimen ve Karatavuk mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Arvas, çalışma programı çerçevesinde Çimen Semra Kaş İlkokulunda minik öğrencilerle buluştu. Erciş Belediyesi tarafından Karatavuk Mahallesi’nde yapılmakta olan parke taşı yol yapım çalışmalarını da inceleyen Arvas, mahalle sakinleri ile yapılan toplantıya katıldı. Vatandaşlarla bir araya gelmenin önemine değinen Milletvekili Arvas, “Çözüm odaklı bu programlar, var olan problemlerin çözümüne katkı sağlıyor. Sorunların dinlendiği, gönüllerin yoklandığı samimi bir ortamda beklentiler ve talepler karşılıklı istişare ediliyor. Mülki idare amiri ve belediye yetkilisinin de hazır bulunduğu bu tür toplantılarda neler yapılabileceği yerinde değerlendiriliyor. Dolayısıyla bizzat yerinde duyma ve görme fırsatı bulduğumuz eksiklikleri kaymakamımız ve ilgili kurumlar planlıyor, ilçe başkanımız da takipçisi oluyor. Tüm ilçelerimizde belli periyotlarla yaptığımız bu çalışma metodu problemlerin çözümünü kolaylaştırıyor, aynı zamanda motivasyonumuzu da arttırıyor” dedi.
“AK Parti döneminde siyaset; buyrulan, bağırılan bir alan olmaktan çıktı” diyen Arvas, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dinleyen ve çözüm üreten bir alan olarak icra edilmeye başlandı. Millet devlet içindir yerine devlet millet içindir anlayışı hâkim kılındı. Ülkemizde ve bölgemizde eskiye özlem duyan, ayrıştıran, ötekileştiren ve geri kalmışlığımıza sebep olan siyasi zihniyet önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı ile vücut bulmuş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek için işbirliği içine girmiştir. Yaklaşık yirmi yıldır her alanda sağlanan kazanımların heba edilmemesi için Van halkı inşallah 14 Mayıs’ta onlara hak ettiği cevabı sandıkta verecektir. Bugüne kadar AK Parti çözüm odaklı yüksek performansla irtifa kazanırken, muhalefet umut yerine hep kaos üretti. Recep Tayyip Erdoğan zıtlığı üzerinden düşük düzeyli siyasi çıkar ve menfaat ilişkisi üzerinden bir araya gelenler asla muvaffak olamayacaktır. Beş yıldır hemşehrilerimizin talebi pusulamız oldu. Bu zaman zarfında yaptığımız bütün çalışmalarımızı hazırladığımız ‘Van İçin Yürekten’ adlı kitapla sizlerle paylaştık. Bu dönemde hep birlikte yaptığımız yatırımlarla şehrimizin önünü açtık, üretim altyapımızı güçlendirdik. İnşallah bu seçimlerde de sizden alacağımız güç ve destek ile birlikte kazanacağız, Van’ımızı geleceğe birlikte taşıyacağız” diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ