Millî Görüş Hareketi'nin Duayeni Recai Kutan, 94 Yaşında Hayata Veda Etti!

Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan vefat etti.

Genel 7.10.2024 12:17:00 0
Millî Görüş Hareketi
Tarih: 07.10.2024 12:24

94 YILLIK BİR ÖMÜR SON BULDU

Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı ve siyasetin deneyimli isimlerinden Recai Kutan, 94 yaşında aramızdan ayrıldı. Milli Görüş Hareketi'ne uzun yıllar hizmet eden Kutan'ın vefat haberini, sevenlerini ve camiasını yasa boğdu.

PARTİDEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Saadet Partisi, Kutan'ın vefatını resmi bir açıklamayla duyurdu. Partiden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı değerli büyüğümüz Recai Kutan Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Milletimizin ve camiamızın başı sağ olsun" ifadeleri yer aldı. Kutan'ın vefatı, Türk siyasetinde bir dönemin sona erdiğini gözler önüne serdi.

RECAİ KUTAN'IN SİYASİ HAYATI

Recai Kutan, 1930 yılında doğdu ve tüm ömrünü siyaset alanında adanmış bir şekilde geçirdi. Necmettin Erbakan ile birlikte hareket eden Kutan, Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden biriydi. 12 Eylül darbesi sonrasında hapis yattıktan sonra, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve nihayetinde Saadet Partisi ile siyasi yaşamını sürdürdü. Kutan, genel başkanlık görevlerinin yanı sıra Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinde ve ESAM Genel Başkanlığında da bulunmaktaydı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YAPILACAK CENAZE VE ANMA TÖRENLERİ

Recai Kutan'ın cenaze töreni ve anma programları hakkında daha fazla bilgi edinilmeyi bekliyor. Türkiye siyasetine yıllarca hizmet eden Kutan için düzenlenecek törenler, sevenleri ve takipçileri tarafından dikkatle takip edilecek. Yapılacak açıklamalar, gelen ayrıntılarla kamuoyu ile paylaşılacak.

Bu anlamlı kayıp vesilesiyle, Kutan'ın ailesine, sevenlerine ve tüm Milli Görüş camiasına başsağlığı dileriz.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem