Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Refahiye’de öğrencilerle biraraya geldi

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İlçe ziyaretleri kapsamında Refahiye ilçesini ziyaret ederek 8.sınıf, Refahiye Anadolu Lisesi ve Refahiye Fen Lisesi öğrencileri ile toplantılar yaptı. İlçede öğrenim gören 8.sınıf öğrencileri ile

Genel 15.05.2019 09:28:00 0
Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Refahiye’de öğrencilerle biraraya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2019 09:28

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, İlçe ziyaretleri kapsamında Refahiye ilçesini ziyaret ederek 8.sınıf, Refahiye Anadolu Lisesi ve Refahiye Fen Lisesi öğrencileri ile toplantılar yaptı.

İlçede öğrenim gören 8.sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Gün, LGS hakkında bilgilendirmelerde bulundu. LGS sınav sistemi ve nitelikli okullar hakkında bilgi verdi. Günümüzde artık Mesleki ve Teknik Liselerde okuyan gençlerin iş bulmada daha avantajlı olduklarını belirtti. Sınav yaklaşırken not ortalamalarının da liseye geçişte önemli bir etken olduğunu vurguladı.

Refahiye Anadolu Lisesini ziyaretinde gençlik kavramı üzerinde durdu. Gençlerin sadece kendilerinden sorumlu olmadıkları, bütün millete ve bütün insanlığa karşı sorumluluk duymaları gerektiğini ifade etti. Bu nedenle öncelikte hedef sahibi olmak gerektiğini açıklarken Prof.Dr.Aziz Sancar’dan alıntı yaparak başarının sırrının çalışmak, sebat ve inat etmekte gizli olduğunu öğrencilere anlattı. Onların değerli olduğunu, en büyük hazine olarak genç nüfusun görüldüğünü, bu nedenle kendilerinin umut olduğunu söyleyerek başarmak zorunda olduklarını aktardı ve bu sürecin başında ve sonunda olan 9 ve 12. sınıf öğrencilerinin süreçlerini kıyaslayarak başarılar diledi.

Refahiye Fen Lisesini ziyaretinde ise, öğrencilere; Geleceğin Türkiye’sinin inşasında gençlerin eğitim ve öğretimlerinin en belirleyici etken olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin gelecek yürüyüşünde gençlerin kendilerini her alanda en üst seviyede yetiştirmeleri ve geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Lise çağlarında çalışmayan azim gayret göstermeyen fedakarlık yapmayan ve gelecekle ilgili bir perspektifi olmayan kimselerin Türkiye’nin yükselmesinde ve gelişmesinde söz sahibi olamayacağına değindi. Türkiye de eğitim öğretimin gelişmesi, donanımlı ve nitelikli insanların yetiştirilebilmesi için devletin bütün imkanlarını seferber ettiğine dikkat çeken İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün öğrencilerin bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek devlete hizmet etme kapasitesine sahip olması gerektiğini belirtti. Öğrencilerin gelecekteki hedeflerinin büyük olması gerektiğini söyleyerek büyük hedeflere ulaşabilmenin yolunun büyük çalışmalar sarf etmekten geçtiğini hedefe ulaşmada en önemli kriterin azim, gayret, fedakarlık ve çalışkanlık olduğunu dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Gün başarıya çiçekli yollardan ulaşılamayacağını, başarı için zorluklara katlanmak gerektiğini vurgulayarak dünya üzerinde her alanda gelişen toplumların nasıl geliştiklerini örneklerle ortaya koydu. Öğrencilerle söyleşi bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplayarak başarı dileklerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ