MHP heyeti, İspir’de heyelan bölgesinde

MHP heyeti, İspir’de heyelan bölgesinde

Politika 23.08.2025 10:24:50 0
MHP heyeti, İspir’de heyelan bölgesinde
Tarih: 23.08.2025 10:24 Güncelleme: 23.08.2025 10:24
Erzurum’un İspir ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası Milliyetçi Hareket Partisi de harekete geçti. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla bölgede incelemelerde bulunan yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Sürecin takipçisiyiz" dedi.
Erzurum’un İspir ilçesi merkez Yukarı Mahallesi’nde önceki gece meydana gelen heyelanda 7 apartmanda 70 daire ve 10 işyeri tahliye edildi. Bölgede aktif toprak hareketliliği tespit eden AFAD ekipleri, ıslah çalışması için düğmeye bastı. Mahallenin tamamında fore kazıklar ile zeminin güçlendirileceği öğrenilirken mahallenin afete maruz bölge ilan edilmesi için de harekete geçildi.
MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın ve MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, bölgede incelemelerde bulundu. Ziyarette İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun ile AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı da yer aldı.
Bölgede incelemede bulunan heyet İspir Belediye binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Heyelan nedeniyle genel başkanımız Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla incelemelerde bulunmak üzere Erzurum Milletvekilimiz Prof. Dr. Kamil Aydın ve il başkanımız Adem Yurdagül ile teşkilat yöneticilerimizle birlikte buradayız. Hak sahibi olan vatandaşların mağduriyeti giderilecektir. Olay genel hayata etkilidir. Bu nedenle bölgede ıslah çalışması yapılmasına karar verilmiş olup AFAD Başkanlığınca acil yardım ödeneğinden proje ve ıslah çalışmaları için ödenek talep edilmiştir. Doğal afetler nedeniyle milletimizin yaşadığı acı ve sıkıntılar hepimizin ortak derdi ortak sıkıntısıdır. Bundan öncekilerde olduğu gibi bu sıkıntımızı da el birliğiyle dayanışmayla en kısa sürede atlatacağız. Buradaki en büyük tesellimiz can kaybı yaşanmaması olmuştur. Allah beterinden korusun. Heyelan sonrası devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları hassasiyetle çalışmalarına başlamıştır. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak heyelan felaketinin ilk anından itibaren teşkilatımızla birlikte vatandaşlarımızın yanında olduk. Tahliye edilen ailelerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için sürecin takipçisiyiz. Bölgedeki ıslah çalışmalarının en kısa sürede tamamlanması ve kalıcı çözüm sağlanması adına tüm girişimleri yapacağımızı duyuruyoruz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ