MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın: “Aş ve iş konusunda kim elini taşın altına koyarsa ondan Allah razı olsun”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın: “Aş ve iş konusunda kim elini taşın altına koyarsa ondan Allah razı olsun”

Politika 10.09.2023 16:17:54 0
MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın: “Aş ve iş konusunda kim elini taşın altına koyarsa ondan Allah razı olsun”
Tarih: 10.09.2023 16:17 Güncelleme: 10.09.2023 16:17
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, Türkiye’nin aydınlık geleceği için nefislerini bir kenara koyduklarını ve Cumhur İttifakı olarak millete hizmeti esas aldıklarını söyleyerek, “Aş ve iş konusunda kim elini taşın altına koyarsa ondan Allah razı olsun” dedi.
MHP Erzurum İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi, Kazım Karabekir Kapalı Stadı’nda teşkilat mensupları ve delegelerin yoğun katılımı ile başladı. Kongreye Cumhur İttifakı bileşenlerinin il başkanları başta olmak üzere birçok davetli katıldı. Mehter Marşı ile başlayan kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gönderdiği mesaj okundu. Bahçeli mesajında, “Aranızda olamasam da kalbimin sizlerle beraber çarptığını özellikle bilmenizi istiyorum. Tarih ve coğrafyayı birbirine bağlayan, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında yeni bir Türk destanı yazmak ve bunu da yaşatmak azminde olan bir irade hamdolsun sivrilmiş, serpilmiş ve seri halde çalışmaya koyulmuştur. Bu iradenin kaynağı hem millettir hem de kutlu ecdadımızın bizlere miras bıraktığı ülkülerdir. Türkiye’nin ayağından çekiştirmeyi, iç çekişmelere gömülmesini, sanal korkuluklara ve sahte korkulara boyun eğmesini projelendiren ilkellerin, bu projeye sponsorluk ve piyonluk yapan işbirlikçilerin sonu gelmiş, nihayet devri kapanmıştır. Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinin gerçekleşmesiyle gelecek nesiller muasır, muzaffer ve müreffeh bir ülkede güvenle ve onurla yaşayacaklardır. 100’ncü yıldönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bugün atacağımız her hayırlı adım önümüzdeki yeni yüzyılı imar ve ihya edecektir. Bugün yapacağımız her fedakârlık yeni yüzyılın süper güç Türkiye’sinin çatısını örecek, sütunlarını dikecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaset felsefesinin özü ve öznesi insandır. Daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli, daha zengin, daha iyi hayat şartlarına ulaşmış insan gayemizden, aynı şekilde toplum ve millet amacımızdan taviz vermeden haklı ve hürriyet merkezli mücadelemizi istikrarlı şekilde sürdürmekte kararlıyız” dedi.

“Büyük zaferler büyük adımlarla olur”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, konuşmasında ülkenin aydınlık ve güçlü yarınlara emin adımlarla yürümesi için her zaman dimdik ayakta duracaklarını belirterek, “Büyük zaferlerin, büyük başarıların hikayesine baktığımızda büyük zaferlerle başarılar güçlü bir ayakla tezahür eder, sonuca ulaşır. Bunun birincisi hayal etmektir. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum. Ülkü Ocakları’nda bunları öğrendik biz. Tekrar etmek istiyoruz. Sloganlara sığınmadan, davranışlarımıza yansıtmak için söylüyorum. Yetmişli yıllarda bir lise öğrencisiydik. Şurada Erzurum Lisesi Ülkü Ocakları adına şurada oturdum ve bir Bozkurtlar gecesinde bir hayal kurdum. Bir gün bu salonda acaba daha ne tür bir konuşma yaparım diye. Allah bugün bana burada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak Erzurum Milletvekili olarak, 2009’dan bu yana Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak bir konuşma yapmayı nasip etti. Rabbime hamdüsenalar olsun. Hayal edince bir şey gerçekleşir. Ama yeter ki bir şeyi hayal edersiniz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin elli dört yıllık mazisine baktığımız zaman güçlü bir silsileyi görürsünüz. Biz Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin liderinin, sayın genel başkanımızın söylediği gibi ’Hadi oradan. Biz başbakanlık derdinde, bireysel çıkar peşinde değiliz’ duruşunun gururunu yaşıyoruz. Ve onun arkasından yürümeye devam edeceğiz” dedi.

"Kutlu yürüyüşte küskünlük yok, sen ben yok"
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül ise, kötülerden, kötülükten, kötü niyetlerden yakınıp durmak yerine taraflarını fazilet timsali olmaktan yana
kullanacaklarını, ferasetle sivrilip, fedakarlık kültürüyle serpileceklerini belirterek, "Yakınlaştıkça uzaklaşan, uzak kaldıkça cazibesini ve çekim alanını genişleten ülkülerimiz, bizi biz yapan, bizi Türk tarihine bağlayan, Türk-İslam ruhuyla kaynaştıran hayat iksirimiz değil midir? Biz kutlu ceddimizin yaşadığı dönemin ertesi günüyüz. Onların emanetçisiyiz, onların izinden yürüyoruz. Yürümeyen varmış, inkar edenler oluyormuş, bizim için vız gelir, herkes kanına, kendisine yakışır şekilde duracak ve davranacaktır. Tarihe bakınız, Türklüğün karşılaştığı her zorluk yeni bir diriliş hamlesine kaynak olmuştur. Izdıraplı her dönemin ardından kutlu yükselişler yaşanmıştır. Çünkü ruh sağlamdır, maya sağlamdır, mizaç sağlamdır, fikir sağlamdır, duruş sağlamdır, şuur sağlamdır, kan ise çok sağlamdır. Mete Han’dan Alparslan’a, Atilla’dan Osman Gazi’ye, Fatih’ten Mustafa Kemal’e uzanan muzaffer ve müstesna isimler Türk’ün dünya üzerindeki zafer tuğunu kaldıran kahramanlardır. Bizim yolumuzu bu kahramanlar aydınlatırken, zilletin yolunu merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi, dalkavuklar aralamaktadır. Fakat bu yol, yol değildir. Bu yolun sonu yoktur. Değerli ülküdaşlarım; Biz diyen yüreklerin kutlu yürüyüşünde küskünlük yok, sen ben yok. Özellikle hepinizin bilmesini istiyorum ki; Ülkünün ülkücüyle buluşması, suyun çorak toprakla buluşması gibidir. Ülkünün ülkücüyle buluşması, hasretin vuslatla örtüşmesi gibidir. Ülkünün ülkücüyle buluşması ruhun tenle, hilalin yıldızla, nehrin okyanusla kavuşması gibidir” diye konuştu.
Bu arada kongrede MHP’ye 300’e yakın katılım olduğu ifade edildi. İstifa ederek partiye katılan eski İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri başta olmak üzere partiye katılanlara rozetleri takıldı. Yapılan seçimlerde 600 delegenin 591’nin oyunu alan Adem Yurdagül, yeniden MHP Erzurum İl Başkanlığı’na seçildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ