MGK’dan Kritik Açıklama: "Terörsüz Türkiye Hedefinde Kararlıyız, Bölgede Teröre Yer Yok"

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 2 saat 15 dakika süren MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Terörsüz Türkiye" vurgusu yapılarak, terörle mücadelede kararlılık mesajı verildi.

Genel 27.11.2025 14:35:00 0
MGK’dan Kritik Açıklama:
Tarih: 27.11.2025 14:40 Güncelleme: 27.11.2025 14:40

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. 2 saat 15 dakika süren MGK toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Terörsüz Türkiye" vurgusu yapılarak, terörle mücadelede kararlılık mesajı verildi. Açıklamada Suriye, Gazze, Sudan, Ukrayna ve Güney Kafkasya'daki gelişmeler de değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı tamamlandı. Yaklaşık 2 saat 15 dakika süren toplantının ardından Kurul bildirisi yayımlandı. Bildiride, Türkiye'nin güvenliği ve bölgesel gelişmelere yönelik önemli mesajlar ve değerlendirmeler yer aldı.

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Toplantıda, PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik yurt içi ve yurt dışında yürütülen operasyonlar ve faaliyetler ele alındı. MGK bildirisinde, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda, terörün tam ve kalıcı biçimde sona erdirilmesi için kararlılıkla çalışıldığı vurgulandı. Açıklamada, "Bölgemizin geleceğinde terörün ve şiddetin hiçbir tezahürüne yer olmadığı" ifadelerine yer verilerek, milli birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesine yönelik taahhüt tekrarlandı.

Suriye'ye Destek ve Bölgesel İstikrar

Bildiride, komşu Suriye'deki gelişmeler de değerlendirildi. Suriye'nin bölgesel istikrara katkı sunma yolunda kaydettiği ilerlemelerden memnuniyet duyulduğu belirtilirken, Türkiye'nin kardeş Suriye halkının huzur ve güvenliği için desteğini sürdüreceği mesajı verildi. Bu ifadeler, Türkiye'nin Suriye'de kalıcı barışa verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Gazze'deki Ateşkes ve İsrail'e Uyarı

MGK bildirisinde, Gazze'de sağlanan ateşkese de değinildi. Türkiye'nin de mimarları arasında olduğu ateşkesin bölgedeki insani krizin durdurulması için hayati önemi vurgulandı. Bununla birlikte, İsrail yönetiminin ateşkes ihlali yapan saldırılarına derhal son vermesi gerektiğinin altı çizildi. Türkiye'nin, ateşkes sonrası süreçte de Gazze'de barış ve istikrarın teminatı olmaya ve bölgenin yeniden inşasına katkı vermeye hazır olduğu ifade edildi.

Uluslararası Gündem: Sudan, Ukrayna ve Güney Kafkasya

Toplantıda uluslararası gelişmeler de masaya yatırıldı. Sudan'daki çatışmaların durdurulması ve sivillere yönelik katliamların son bulması için uluslararası topluma çağrı yapıldı. Rusya-Ukrayna Savaşı'nda tırmanma riskine karşı diplomatik çözüm arayışlarının önemi vurgulanırken, Türkiye'nin kalıcı barış için çabalarını sürdüreceği kaydedildi. Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecindeki olumlu gelişmelerin, Güney Kafkasya'da istikrar ve kalkınma için yeni fırsatlar sunduğu değerlendirmesi yapıldı.

Milli Güvenlik Kurulu'nun bu önemli toplantısı, Türkiye'nin iç ve dış güvenlik politikalarındaki kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koydu. "Terörsüz Türkiye" hedefi başta olmak üzere, bölgesel ve küresel istikrara yönelik aktif ve yapıcı diplomasi vurgusu, MGK bildirisinin ana hatlarını oluşturdu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ