Meteoroloji 13. Bölge Teknik Şube Müdürü Öztürk "2022 yılından sonraki en yüksek yağışı aldık"

Meteoroloji 13. Bölge Teknik Şube Müdürü Öztürk "2022 yılından sonraki en yüksek yağışı aldık"

Genel 11.01.2026 10:53:34 0
Meteoroloji 13. Bölge Teknik Şube Müdürü Öztürk
Tarih: 11.01.2026 10:53 Güncelleme: 11.01.2026 10:53
Elazığ ve bölgesine uyarılarda bulunarak pazartesi günü yağacak olan yağışların kuvvetli olacağını belirten Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünde Teknik Şube Müdürü Yunus Öztürk, " 2022 yılından sonraki en yüksek kar yağışı görülmektedir" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Elazığ Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Yunus Öztürk, geçtiğimiz hafta Elazığ’ı etkisi altına alan kar yağışının 2022 yılından sonraki en yüksek yağış olduğunu ifade ederek açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar kar yağışını incelediğinde en son 2022 yılında böyle bir yağış aldıklarını aktaran Öztürk, "2022 yılından sonraki en yüksek kar yağışı görülmektedir. Bir haftadır devam eden kar yağışı ve karla karışık yağmurlarımız mevsim normalleri şeklinde gittiğini göstermektedir. 2025 ekim ayından itibaren yağışları incelediğimizde mevsim normalleri civarında bir yağış gözlemledik. Kar yağışları da şuan da mevsim normalleri civarında gitmektedir. Yüksek kesimlerde özellikle Hazarbaba Dağı’nda tipi sebebiyle kar yüksekliklerinin düşük olduğu görülmektedir" diye konuştu.
Öztürk, "Sıcaklık değerlendirmesine gelecek olursak, mevsim normallerinin altında devam eden hava sıcaklıklarının hafta sonu devam etmesini, pazar günü gece saatlerinden itibaren beklenen kar yağışlıyla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine çıkması beklenmektedir. Önümüzdeki günlerde pazar gecesi, pazartesi, salı ve çarşamba günleri bölgemiz genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklemekteyiz. Pazartesi beklenen yağışların kuvvetli olması beklenmektedir. Bununla ilgili Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının takip edilmesi önem arz etmektedir. Elazığ il genelinde ve Tunceli’de, Bingöl’de, Malatya’da ve özellikle Adıyaman’ın kuzey kesimindeki yüksek kar örtüsüne sahip ve eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Buna karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. 2025 yılı içerisinde almış olduğumuz yağışlara göre, mevsim normallerinin normalde yüzde 26’nın altında yağış almıştık. Bu sene ise yağışlarımız mevsim normalleri civarında devam etmektedir" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ