Tarih: 06.08.2024 12:43

Meta'dan Hamas paylaşımı açıklaması: Yanlışlıkla kaldırdık

Facebook Twitter Linked-in

Dünya, Gazze'deki İsrail katliamını konuşuyor.

Milyonlarca sivil, katil İsrail ordusunun yağdırdığı bombalardan kaçarak hayatta kalmaya çalışırken 300 günü aşan saldırılarda can kaybı 40 bine ulaştı.

Dünya kamuoyu katliamı lanetlerden kimi sosyal medya platformları da bu insanlık ayıbını örmeye çalışıyor.

Bunun son örneği, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yönelik hain suikasttan sonra yaşandı.

İran'ın başkenti Tahran'daki Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere şehre giden Heniyye, İsrail saldırısı ile katledildi.

Ateşkes için müzakereleri yöneten siyasi bir figürün öldürülmesi büyük tepkiye neden olurken, Hamas ve Filistin'e taziye mesajları art arda geldi.

TAZİYE MESAJLARI KALDIRILDI

Malezya Başbakanı Enver İbrahim de 31 Temmuz'da Facebook ve Instagram'da Heniyye'nin ölümü üzerine başsağlığı dilemek için bir Hamas yetkilisiyle yaptığı telefon görüşmesinin video kaydını paylaştı.

META PAYLAŞIMLARI SİLDİ

Heniyye ile fotoğrafını da paylaşan Enver'in paylaşımları; Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın üst kuruluşu Meta tarafından silindi.

Filistin ve Gazze katliamını sansürleyen platformların bu adımı tepki çekti.

Konuya ilişkin Meta'dan açıklama geldi.

"YANLIŞLIKLA SİLDİK"

Reuters'a konuşan bir Meta yetkilisi, Enver'in paylaşımlarının 'teknik bir hata' nedeniyle yanlışlıkla silindiğini söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'den yapılan Heniyye taziye mesajları da Instagram tarafından engellenmiş, bu engelleme tepkilere neden olmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —