Ankara'da düzenlenen AK Parti 8. Olağan Büyük Kongresi, büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleşti. Kongre, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Erdoğan, 11 derece soğuk hava ve 60 bin kişilik bir kalabalığa hitap etti.
YENİ MKYK'DA MESUT ÖZİL SÜRPRİZİ
Törenin en çarpıcı anlarından biri, AK Parti'nin yeni yönetim kurulu listesinin açıklanması oldu. 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda (MKYK) yer alan isimler arasında en çok dikkat çeken ise ünlü futbolcu Mesut Özil oldu. Özil, 43'üncü sırada yer alarak siyasi sahnedeki yerini aldı. Bu hamle, özellikle Özil'in uzun süredir Erdoğan sevdalısı olduğu ve siyasete atılacağı yönündeki söylentileri de doğrulamış oldu.
MUHALİFLERDEN MESUT ÖZİL'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR
Mesut Özil'in AK Parti içindeki siyasi kariyeri hakkında çeşitli spekülasyonlar yapılırken, Özil özellikle muhalif kesimlerin sosyal medya üzerinden yoğun eleştirilerine maruz kalmaya devam ediyor. Özil'in bu yeni rolü, siyasi çevrelerde ve toplumda nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.